Geloasa pe fosta lui iubita?

1. Situaţie: familia sau gaşca o regretă pe fosta.

Soluţie: impresionează-i cu calităţile tale. Desigur, era o tipă tare descurcăreaţă şi spunea glume bune, însă tu eşti tu şi nu trebuie să te compari cu altcineva sau să îţi doreşti să fii ca altcineva. Dacă vei fi frustrată sau neliniştită în preajma lor din caua asta vă va afecta relaţia, aşa că lasă lucrurile să evolueze de la sine, în timp. Va dura puţin, dar ai toate să îi cucereşti dacă eşti sinceră şi naturală.

2. Situaţie: fosta îl contactează din când în când pe iubitul tău.

Soluţie: au rămas amici sau pur şi simplu tesează apele, nu e cazul să te laşi cuprinsă de sentimente negative. Ia lucrurile ca atare. Dacă îl sună doar să îl întrebe de sănătate, ceea ce este absolut normal după o relaţie de lungă durată, nu te impacienta. Dacă îl caută să îi spună că vrea să se întoarcă la el, însă, e cazul să faci ceva. Nu te implica direct, lasă-l pe el să rezolve situaţia, dar lasă-i ei de înţeles că ştii totul şi că nu îţi faci griji în privinţa sentimentelor lui.

Dacă reacţionezi prea violent o să înţeleagă că nu eşti prea sigură pe tine sau pe relaţia voastră şi o să insiste.

3. Situaţie: te simţi ameninţată de fosta lui iubită fără un motiv concret.

Soluţie: ea îşi vede de viaţa ei, voi de a voastră dar tu îi verifici obsesiv contul de Facebook, le pui pe prietenele tale să afle noutăţi despre ea sau îi tragi de limbă pe amicii iubitului tău despre relaţia lor. Te-ai lăsat cuprinsă de gelozie şi rişti să pici într-o extremă care nu poate finaliza decât urât situaţia asta. Iubitul tău se poate simţi jignit şi te va îndepărta, totul din cauza ta.

Spune-i iubitului tău că ai nevoie de mai multă atenţie sau afecţiune din partea lui ca să te ajute să devii mai încrezătoare. Controlează-te mai bine şi dacă este ceva care lipseşte din relaţia voastră, ceva care te face să fii aşa, spune-i iubitului tău ce aşteptări ai de la el. 

Tu prin ce probleme reale sau…imaginare ţi-ai făcut din cauza geloziei? Şi tu îi spionezi contul de Facebook al fostei şi o bârfeşti cu prietenele? Sfatul nostru este să încetezi IMEDIAT acest comportament auto-distrugător.

2 comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.