Te simți singură în relație? Frica de singurătate vs. relație toxică

Cum poți să te simți singură într-o relație? Atunci când te simți nefericită, deși faci numeroase eforturi pentru ca lucrurile să meargă bine și nu ești singura persoană care are această părere.

Chiar și dacă nu ești antagonistul relației, de fapt, și tu ai partea ta, mai mică sau mai mare, de vină, fapt pentru care nu este rău să te consulți cu persoane mature și eventual să ceri părerea unui duhovnic sau psiholog.Să presupunem că deja ai făcut acest lucru, iar lucrurile clar merg prost, în mare parte, din cauza partenerului tău. Există multe motive care te pot împiedica să pui capăt relației, însă, înainte să intrăm în detalii, iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le conștientizezi dacă te afli într-o astfel de situație:

  • Mulți oameni sunt mai fericiți singuri decât atunci când au fost într-o relație;
  • Să trăiești într-o relație de cuplu toxică, în care predomină ego-ul și lipsește comunicarea este definiția autodistrugerii;
  • Frica de singurătate este un sentiment pueril, care poate fi depășit odată ce încetezi să-i mai acorzi atât de multă crezare;
  • O relație toxică poate dura la nesfârșit, iar problemele vor înceta câtă vreme nu ieși din cercul vicios;
  • Majoritatea celor care ies din astfel de situații reușesc să facă asta după ce au cerut, în prealabil, ajutorul familiei sau al psihoterapeuților.

De ce anumite persoane nu reușesc să ia o decizie bună în astfel de situații? De cele mai multe ori este vorba despre faptul că persoanele respective au impresia că aceasta este o normalitate și consideră că fericirea unui cuplu există doar în primii doi ani și în telenovele. Dacă ai crescut într-un mediu în care cuplurile aveau relații toxice, fie că e vorba despre rudele, vecinii sau prietenii tăi, este normal să ți se pară firesc să fie așa și în cazul tău.

Importanța răbdării este majoră în orice aspect serios al vieții, fie că vorbim despre o strategie de afaceri, pariuri statistice sau de conviețuire. Zicala spune că răbdarea este cea mai mare virtute, însă chiar și dacă ai dat dovadă de această calitate, lucrurile ar putea să nu funcționeze. Pe cât este de nefolositor să te victimizezi, pe atât este de folositor să realizezi că tu ești victima.

Îți este greu să-i captezi atenția partenerului tău și să-l convingi să facă ceva diferit? Te simți inferioară în prezența lui și uneori îți asumi eșecuri care nu le-ai cauzat tu? Nu te simți apreciată nici măcar în momentele în care faci ceva bine? Îți lipsește sentimentul că ai parte de sprijin?

Ei bine, astfel de lucruri nu sunt deloc normale. Este adevărat că nu există relație perfectă, fără discuții și neînțelegeri, însă nici nu este normal să suferi constant și să lași ca problemele să se adâncească. Și cu cât trece mai mult timp, cu atât crește și gradul tău de dependență față de această relație.

Frica este cea mai mare piedică. Cum scapi de ea? Gândește-te că peste câteva luni vei fi depășit toate problemele și că viața ta va fi așa cum îți dorești. Închide ochii și dă-ți frâu liber imaginației. Conturează în câteva minute rutina la care aspiri și vizualizează o zi din viața ta, într-o manieră cât se poate de optimistă. Chiar dacă de-a lungul timpului ți-a scăzut stima de sine și nu mai îndrăznești să speri că viața ta ar putea avea o întorsătură favorabilă, folosind această metodă te vei putea încărca cu motivație și după ce ai discutat despre asta cu unul dintre apropiații tăi, poți să treci la acțiune.

Dacă mai multe femei ar conștientiza că singurătatea aleasă de tine poate fi clădită pentru a-ți aduce mult mai multă satisfacție decât singurătatea pe care o trăiești în relație, nu ar mai există atât de multe relații toxice.

Toate experiențele nefericite din viața unui om te pot ajuta să devii mai puternică și te pot învață lecții care să te ajute să previi multe probleme. Totul este să te decizi să crezi în tine, să crezi în bine și să-ți iei inima în dinți pentru a risca să fii din nou fericită!

 

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk

Sursă foto: pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.