Fostul si actualul – prieteni la catarama

By  | 

Ce-a fost, a fost

Oricat de mult sentiment ai investit in relatia cu fostul iubit si oricare ar fi fost motivul despartirii, in momentul in care inima iti conduce pasii catre un alt tip, prezenta fostului poate fi jenanta.

Dar daca pe actualul iubit nu-l deranjeaza, ba mai mult, se leaga si o amicitie intre ei, lucrurile se schimba pentru tine. Atunci cand te desparti, se presupune ca o iei de la capat si lasi totul in urma.

Desigur, daca responsabilitatile comune erau majore (un credit, o afacere sau chiar copii), lucrurile se justifica.

Cei mai multi barbati care sunt implicati intr-o relatie cu o femeie legata intr-un fel sau altul de un fost partener decid fie sa renunte, fie sa continue relatia numai cu conditia ca limitele sa nu fie incalcate.

Cand la mijloc e o ea…

… barbatilor le vine greu sa socializeze; orgoliul atinge cote inalte daca vine vorba despre o femeie. Si oricat ar sustine un tipl ca nu mai simte nimic fata de fosta prietena, tot nu-i pica bine s-o vada fericita alaturi de altul.

Pe de alta parte, actualul se poate simti amenintat de fostul, si tot asa…

Apoi mai e aspectul legat de sex; o femeie care vietuieste in preajma a doi barbati cu care a avut relatii sexuale se poate confrunta cu probleme serioase in viata intima. E drept ca, in zilele noastre, acest aspect nu mai constituie o asa mare gravitate ca pe vremuri…

Dar, daca te gandesti bine, prietenia dintre fostul si actualul iubit poate fi in favoarea ta.

Daca ei reusesc sa se inteleaga, inseamna ca si-au depasit toate problemele; probabil ca viata sexuala e un subiect tabu (asa ar fi indicat!), nu fac comparatii intre cum te comporti acum fata de relatia trecuta.

Cu alte cuvinte, nu vorbesc despre tine, sau daca vorbesc, se refera la aspecte generale.

Ce scuza are fostul?

Nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva fostul iubit iti sta prin preajma din alte motive. E posibil sa te vrea inapoi si crede ca asta e cea mai buna strategie pentru a-ti strica ploile cu actuala cucerire.

In acest caz, este mai bine ca ruptura de ex sa fie definitiva, altfel noua ta relatie va fi afectata la un moment dat.

Un alt scenariu, mult mai “negru”: fostul nu te mai vrea, dar se imprieteneste cu iubitul tau doar pentru a-ti crea probleme. Si reuseste chiar prin simpla prezenta, in special daca amintirile legate de relatia cu el nu sunt tocmai dintre cele care te arunca in “butoiul” cu melancolie.

Si desigur, mai exista posibilitatea ca tu insati sa fi declansat toata treaba. Daca nu esti foarte hotarata in legatura cu sentimentele fata de ex, iti convine de minune sa-i ai pe ambii in preajma.

Dar, desi stii ca n-ai cum s-o duci asa la nesfarsit, astepti ca soarta sa decida cu cine sa-ti continui relatia. Asta daca nu se intampla sa-i pierzi pe amandoi sau sa constati ca n-ai ramas cu cel cu care ai fi vrut.

Cum o dai, tot nu-i bine… E mai bine ca tu sa decizi. Tine minte ca e nevoie de doi pentru ca o relatie sa mearga. Doar doi!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *