Femeile nu știu să descifreze sentimentele partenerului

Susțineam că bărbații nu ne înțeleg niciodată, dar un studiu recent arată că, de fapt, femeile se descurcă mai prost decât bărbații atunci când trebuie să-și dea seama ce simte partenerul.

În general, ne putem da seama cum se simte partenerul: dacă este fericit, trist sau nervos, de exemplu. Însă atunci când vine vorba de subtilități, începem să avem probleme. Dintotdeauna femeile au susținut că își pot da seama instant ce simte partenerul, în timp ce bărbații „nu ne înțeleg niciodată” – însă un studiu recent arată că adevărul este foarte diferit.Cercetătorii de la Universitatea Washington din St. Loius au studiat mai multe cupluri pentru a afla care dintre noi ne „citim” mai bine partenerii: bărbații sau femeile?

Citește și: Bărbații se îndrăgostesc mai repede decât femeile

Rezultatele au fost interesante: atât femeile, cât și bărbații își pot da seama când partenerul se preface că se simte bine, deși are o problemă, ceea ce e de înțeles. De asemenea, au aflat că bărbații își pot ascunde mai bine sentimentele – ceea ce nu ne miră, suspectam deja. Însă iată ce e surprinzător: se pare că femeile nu își dau seama când partenerul ascunde ceva.

Contează și cât de mult își exprimă persoana respectivă sentimentele în general. Cu cât un bărbat își exprimă sentimentele mai deschis și sincer, cu atât mai puțin ne dăm seama când ascunde ceva.

Iată un alt lucru interesant: cu cât relația este mai fericită, cu atât NU îți poți da seama ce gândește partenerul. Nu te-ai fi gândit la asta, nu?

Citește și: Ce am găsit în telefonul iubitului m-a șocat 

Totuși, studiul a fost puțin limitat. La el au participat 240 de cupluri de studenți heterosexuali, iar cu timpul învățăm cum să comunicăm mai bine cu partenerul de viață. În orice caz, concluzia este că ar trebui să discutăm cât mai deschis cu partenerul despre sentimentele noastre.
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Rachel Schultz)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.