Faci prea mult sex?

By  | 

Se știe că sexul are foarte multe beneficii pentru sănătate (atât din punct de vedere fizic, cât și mental), însă pot apărea probleme dacă faci prea mult sex.

Printre cele mai importante beneficii ale sexului se numără creșterea imunității, reducerea stresului, reducerea durerii, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și multe altele. Citește acest articol pentru mai multe detalii.

Există însă câteva probleme ce pot apărea dacă faci prea mult sex.

În primul rând, din punct de vedere fizic: iritații și disconfort sau durere. Dacă faci sex prea mult sau prea des (să zicem 4 partide în aceeași seară), este posibil ca organismul tău să se sature și să nu te mai lubrifiezi. Astfel, penetrarea poate provoca iritații, atât în cazul tău, cât și al partenerului. Din acest motiv, poți simți un anumit disconfort (doar la penetrare sau pur și simplu) sau durere la penetrare. Rezolvarea este simplă: ori faceți pauză de o zi-două, ori folosiți lubrifiant.

Este ok să folosesc salivă pe post de lubrifiant în timpul sexului?

Apoi, deși sexul apropie mai mult partenerii, prea mult sex vă poate îndepărta, mai ales dacă unul are un libido mai crescut decât celălalt. Sexul trebuie făcut pentru că îți dorești, nu pentru că te simți obligat. De asemenea, simți că se pune presiune pe tine – „Dacă nu voi face sex atât de des cum vrea partenerul, va fi dezamăgit de mine, va crede că sunt impotent/frigidă, poate chiar mă va înșela.” În plus, unele persoane se pot gândi că partenerul nu le mai iubește pentru că nu vrea să facă sex întruna.

Dacă iubitul tău are un libido mai ridicat, poartă o discuție sinceră cu el și explică-i care e situația. Dacă situația stă invers, încearcă să îl înțelegi și să accepți că nu veți face sex chiar atât de des cum îți dorești. Oricum, nu te oprește nimeni din a te masturba!

Nu în ultimul rând, atunci când ești într-o relație trebuie să faci tot felul de alte lucruri cu partenerul în afară de sex. Ieșiți din casă, mergeți la petreceri, organizați o seară de boardgames cu prietenii, ieșiți la picnic. Chiar dacă sexul este grozav, este important să aveți și alte activități.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *