Fa-l sa se schimbe fara sa-si dea seama

Oricit de indragostita esti de partenerul tau, pe masura ce relatia avanseaza in timp, constati ca exista citeva lucruri pe care ai vrea sa le schimbi la el.

Desigur, ai facut tot posibilul, si tot degeaba. Ai incercat sa mai treci cu vederea, sa-i explici calm ce te deranjeaza, l-ai rugat sa se puna in locul tau, ai cautat momentele oportune pentru a ataca anumite subiecte suparatoare, apoi s-a ajuns si la certuri si reprosuri… si tot nimic.

Uneori pare ca e de acord cu tine, ca il mustra constiinta si nu se va repeta, dar dupa citeva zile o ia de la capat. Alteori, ai zice ca face tot posibilul sa te enerveze.

Ce-i de facut? Imbraca pelerina de Femeie FantastiCOSMO si transforma-l in barbatul visurilor tale fara sa-i dai vreun indiciu ca ti-ai propus sa-l „prelucrezi”. Iata cele 5 formule „magice” subtile care-l vor preschimba din broscoiul uricios in printul dragastos de altadata!

1. Aterizare fortata

SCENARIU: S-a obisnuit sa auda numai cuvinte de lauda din gura ta, crede ca orice greseala ii poate fi iertata si uitata si e absolut convins ca tot ceea ce face e bine, iar el este cel mai puternic dintre barbati, desi realitatea e alta!

Nu indraznesti sa-l critici, desi nu ezita sa te penalizeze pentru orice scapare, ii treci cu vederea lucruri pe care tie ti le-ar reprosa si executi fara sa comentezi sarcinile care cad in grija lui.

SOLUTIA: E timpul sa revina cu picioarele pe pamint!

Gaseste o modalitate de a-i demonstra ca-i cunosti slabiciunile, ofera-i solutia pe care n-o gaseste si-i vei cistiga respectul. Nu-i reprosa nimic, in schimb, ofera-i exemple din care ar putea sa inteleaga cum ar trebui sa procedeze.

Desigur, asta nu inseamna ca vei renunta total la laude si ca-i vei pindi fiecare greseluta, mai ales in cazul in care observi ca strategia incepe sa dea rezultate, dar cauta sa nu ajungi de unde ai plecat. Uneori, povestile de succes ale altora pot servi persoanelor in cautarea reusitei, insa este important ca modul in care le relatezi sa nu sune a „Tu nu esti in stare…”

2. Comunicare redusa

SCENARIU: Obisnuiesti probabil sa-i dai citeva telefoane pe zi, sa-i trimiti SMS-uri cind n-ai nimic important de spus sau sa-i trimiti mailuri cu continut „roz”.

Faci tot felul de lucruri pe care el nu le face pentru tine si crezi ca le apreciaza, dublezi cantitatea, dar se pare ca e cam degeaba.

SOLUTIA: Opreste-te! Rezuma-te la un telefon pe zi – in care sa-i comunici un lucru important, care va priveste pe amindoi -, lasa-l sa-si puna singur de mincare atunci cind tu nu ai chef sa maninci, nu mai face concesii daca vrei sa vezi un film bun exact cind e meci la televizor, si tot asa.

La un moment dat va constientiza disconfortul creat de lipsa tuturor acestor gesturi si va deveni recunoscator cind vei incepe sa faci cite o chestie banala pentru el.

Atentie totusi sa nu pici in extrema cealalta, iar el sa ajunga sa-si inchipuie ca incerci sa-l superi cu tot dinadinsul.

3. Concurs de talente

SCENARIU: De cite ori nu ti-a spus cit de multe lucruri stie el sa faca… iar tu n-ai vazut nici macar un sfert din ele.

Se lauda ca stie sa gateasca (dar sustine ca asta e treaba ta) sau ca se pricepe la reparat prin casa ca nimeni altul – dar omite faptul ca tu ai pus mina pe patent si surubelnita mai des decit el si nu i-ai spus-o ca sa nu-l ofensezi (nici macar n-a observat ca sertarul s-a reparat „singur”).

Se faleste cu jobul lui pompos ca si cum meseria ta nu-i importanta, crede ca lucrurile pe care le face el sint dificile, iar daca le faci tu, sint „maaare lucru!”

SOLUTIA: E timpul sa vada pe cine are alaturi. Fara a-i lasa nici o clipa impresia ca sinteti in competitie, fa ca toate aceste lucruri sa devina vizibile.

Aplica faza cu „inainte si dupa” (atrage-i atentia asupra unei probleme si apoi arata-i ca te-ai descurcat singura, chiar daca asta inseamna ca vei apela la un specialist in lipsa lui), sau, daca stii sigur ca te pricepi, pune-l sa te asiste atunci cind remediezi stricaciunea.

Cind abordeaza din nou subiectul „job”, povesteste-i si tu succesele inregistrate la serviciu, citeaza- i din laudele sefilor la adresa ta si spune-i cit de mult de apreciaza colegii tai… barbati.

Iar daca stii ca sint lucruri pe care el le considera dificile ori stresante, rezolva-le in vazul lui cu mult calm si seninatate. Barbatii sint competitivi din fire, asa ca, fara sa stie, iubitul tau va intra in joc si va incerca sa-ti demonstreze cit e el de tare.

4. Falsa ignoranta

SCENARIU: E la fel ca in cazul copiilor mici: cu cit le acorzi mai multa atentie, cu atit se dau mai tare in spectacol sau fac exact ce nu trebuie.

Cu cit vei fi mai concentrata sa-l faci cel mai fericit barbat de pe planeta, cu atit mai tare va minimaliza eforturile tale in acest sens.

SOLUTIA: Ignora-l! Nu trebuie sa exagerezi, pentru ca risti sa-l faci sa creada ca ti-ai pierdut interesul si s-ar putea sa se lase pagubas, in loc sa se lupte pentru a-si recistiga titlul de „lumina ochilor tai”.

Cind iesiti in oras cu prietenii, nu mai sta lipita de el tot timpul. Comporta-te ca si cum ai iesit cu gasca de fete, danseaza, rizi, glumeste, flirteaza un pic si lasa-l sa discute cit vrea despre meciuri, masini sau fete, nu te mai incrunta daca il vezi socializind cu o potentiala rivala. Va incepe astfel sa-si puna tot felul de intrebari – si te va supune si pe tine unui chestionar – pentru ca se va teme ca „poti” si fara el!

In intimitate, fa pe visatoarea. Prefa-te ca nu esti atenta la ce-ti spune, pune-l sa repete exact frazele pe care si asa le rosteste cu mare greutate, lasa-i impresia ca nu acorzi o prea mare importanta discutiei voastre (exact asa cum face si el cu tine); la inceput se va infuria, apoi se va intreba de unde ti se trage (nu cumva nu mai ai nevoie de el), si cu putin noroc se va prinde ca i-o platesti cu aceeasi moneda.

In loc sa te blameze pentru asta, va aprecia ca ai ales strategia reciprocitatii in locul reprosurilor. Exista totodata posibilitatea sa nu se prinda ca faci exact cum face si el – atunci va trebui sa fii pregatita sa-i raspunzi cu calm si duiosie ca „poate i se pare”!

5. Planuri exclusive

SCENARIU: E drept ca planurile comune sint menite sa intareasca legatura intre doi parteneri, insa, in timp, indiferent cit de creativa esti, totul se transforma in rutina.

S-a obisnuit cu surprizele placute, abia daca mai poti citi uimirea pe chipul lui, asa ca incepe sa te refuze, sa invoce tot felul de motive pentru a ramine la varianta lui – statul pe canapea cu telecomanda in mina in fiecare weekend. Nici o problema…

SOLUTIA: Trecem la un alt gen de surprize, cele neplacute: urmatoarea excursie ori iesire in oras nu-l mai include. Desigur, ii vei vorbi mult despre asta, lasindu-l sa inteleaga ca nici macar nu te-ai gindit vreo clipa ca el ar putea participa.

Nu-i vei cere voie si nici nu-l vei intreba daca are cumva vreun program cit vei lipsi tu. Apoi trimite-i MMS-uri ce surprind distractia fara el sau arata-i pozele cind revii acasa! Pe viitor, bagajul lui va fi gata mai repede decit al tau.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.