Exista sinceritate in online dating?

Răspuns fulger: NU. Sau, cel puțin, nu sinceritate din aceea brutală, pe care, între noi fie vorba, nici nu ți-o dorești. Jocul seducției n-ar mai fi nici pe departe atât de incitant dacă toată lumea ar spune exact ceea ce gândește.

În timp ce mă documentam despre seducția virtuală, mi-am amintit o scenă dintr-o comedie care nu numai că m-a amuzat, dar mi-a dat de gândit. Doi îndrăgostiți tocmai termină de făcut amor, când ei îi vine ideea să pună întrebări incomode. Sprijinindu-și bărbia de pieptul lui gol, îl întreabă inocent: “Ce simțiți voi bărbații după ce faceți sex pentru prima dată cu o femeie? Vă simțiți mai aproape de ea, o percepeți ca fiind mai vulnerabilă, sau e doar un trofeu?”. El, luat pe nepregătite, îi răspunde stângaci: “Asta cu trofeul…”. Cum fata îl privește cu groază și dezamăgire, își dă seama că a dat cu bâta-n baltă, așa că adaugă pe un ton drăgăstos: “Un trofeu al inimii, iubito…”. Și totul revine la normal. Dacă tipul ar fi fost sincer până la capăt, povestea de iubire s-ar fi destrămat fulgerător.Reguli de etichetă în online dating

La fel stă treaba și în online dating: dacă povestești cum tocmai ți-a ieșit un coș în frunte, nu vei atrage admiratori. În urma unui sondaj, specialiștii au constatat că mai mult de jumătate dintre bărbații și femeile care își creează cont pe un site de dating sunt nesinceri cu privire la aspectul fizic (trăsături, greutate, înălțime) și domeniul de activitate (bărbații inventează salarii mai mari, iar femeile joburi mai interesante).

Pornind de la aceste date, cei de la Reddit.com și-au întrebat userii ce ar spune profilul lor de dating dacă ar fi brutal de sincer. Răspunsurile lor ne-au amuzat teribil, așa că ne-am hotărât să luăm și noi oamenii la întrebări (vezi mai jos cu ce răspunsuri distractive am fost “loviți”). În fine, conform sondajelor, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât suntem mai puțin tentați să ne inventăm o identitate. Poate din lene, lipsă de timp sau de imaginație sau poate fiindcă “cu timpul, devii suficient de înțeleaptă încât să-ți dorești să fii iubită pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce crezi că ar trebui să fii”, susține Isabela Vasilescu, psiholog. Cu toate acestea, sunt convinsă că niciunul dintre aceste profiluri brutal de sincere nu ar apărea vreodată online. Iar dacă ar apărea, ce ai face? Ai mai da click?

Text: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise