Este preludiul chiar atât de important?

Se spune că preludiul este la fel de important precum sexul în sine – poate chiar mai important!

Este preludiul chiar atât de important? Un răspuns simplu ar fi: „da și nu, depinde de situație”, iar în continuare îți vom explica de ce.

Preludiul reprezintă tot ceea ce faci înainte de penetrare, pentru a te pregăti de activitatea sexuală. Asta include săruturi, atingeri, masaj, poate un dans lasciv, sex oral…

De ce trebuie să urinez după sex?

Această „joacă” are un rol important pentru că oferă ambilor parteneri timpul necesar să fie complet excitați. Penetrarea poate fi dificilă dacă penisul nu este complet în erecție și/sau vaginul nu este lubrifiat suficient, deci este greu de spus cât timp ar trebui să dureze preludiul. În funcție de nevoile fiecărui cuplu, poate dura și 5 minute, poate dura și jumătate de oră.

Însă preludiul nu trebuie doar să aibă rolul de a te pregăti fizic pentru sex. Chiar dacă amândoi sunteți pregătiți, preludiul poate prelungi distracția în pat. Vei descoperi că atunci când eviți sexul propriu zis cât mai mult timp, acesta va fi cu atât mai spectaculos.

Totuși, preludiul nu este întotdeauna necesar. Un exemplu perfect în acest sens ar fi un „quickie”, adică o partidă sexuală de obicei neprevăzută și care nu durează foarte mult. Îți poți surprinde partenerul dimineața la duș, să spunem. În acest caz, nu trebuie să puneți foarte mult accent pe preludiu.

Pot bărbații să mimeze orgasmul?

Până la urmă, fiecare cuplu este diferit și are nevoi diferite. Indiferent câte sfaturi citești (fie că sunt în favoarea sau împotriva preludiului), doar tu și partenerul știti exact ce vă doriți. Sexul trebuie să fie distractiv și să nu țină cont de reguli – în afară de cele pe care partenerii le stabilesc împreună, bineînțeles.

Acestea fiind spuse, răspunsul la întrebarea „este preludiul chiar atât de important” este „depinde dacă pentru tine este important”.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.