Echilibristica în iubire

La 30 de ani, luna iubirii vine cu dileme diferite față de cele pe care le aveai la 20. După câteva decizii neinspirate luate de dragul celui ce părea „sortit”, n-ai cum să nu te întrebi dacă poate exista o doză decentă de echilibru în iubire.

Nu sunt cea mai organizată persoană din lume. La capitolul responsabilitate stau prost mai ales în sectorul financiar, iar simțul practic n-a fost niciodată punctul meu forte — încă sper, în secret, că o să dau peste o baghetă magică. Anii m-au mai trezit, însă, la realitate, și nu o spun cu tristețe, ci cu optimism. Viața nu devine mai ușoară pe măsură ce te maturizezi, dar experiențele prin care treci îți aduc o doză de încredere: poate că lucrurile nu sunt roz cu picățele, dar o scoatem noi la capăt.Sectorul cel mai vulnerabil, cred eu, rămâne cel al relațiilor, atașamentului și iubirii. Lipsa comunicării e mai tot timpul capul răutăților, dar în discuție intră și subiecte mai delicate, precum maturitatea emoțională sau orgoliul rănit. Nu încape îndoială că e greu să construiești o relație puternică, armonioasă și echilibrată, cu atât mai puțin cu cât, iubind, îți pierzi total echilibrul sufletesc.

Mi-am pus mereu întrebarea: „Oare poți fi în același timp îndrăgostită și echilibrată?”. Calculând după propria experiență, dar și după cele ale prietenilor, mi-e greu să dau un răspuns pozitiv. Atunci când suntem îndrăgostiți analizăm excesiv situațiile sau, dimpotrivă, ne aruncăm cu capul înainte, fără să ne luăm vreo precauție. Propriile așteptări se transformă în demoni care ne bântuie și ne întristează, în timp ce fericirea e atât de intensă, încât ne oprește respirația și ne face să uităm de toate celelalte responsabilități.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de februarie a revistei Cosmopolitan.

Foto: iStock. Text: Teodora Tîrcă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.