E normal ca sexul să doară prima dată?

Există numeroase mituri despre pierderea virginității, iar unul dintre cele mai comune este că, pentru femei, doare foarte tare. Deși în unele cazuri acest mit poate fi adevărat, problema poate fi evitată cu ușurință.

Argumentul din spatele acestui mit este legat de ruperea himenului. Așa cum probabil deja știi, himenul este o membrană care acoperă orificiul extern al vaginului. Însă cele mai multe persoane nu știu că acesta este închis doar parțial. De fapt, în cazul multor femei, himenul se deschide chiar înainte de naștere! Deși există mai multe tipuri, orice himen are una sau mai multe deschideri prin care menstruația și scurgerile vaginale pot ieși din vagin. Astfel, folosirea tampoanelor interne de către virgine poate fi sigură, iar penetrarea nu înseamnă neapărat că himenul se va rupe.Citește și: Cele mai bune sfaturi COSMO pentru dezvirginare 

De aici apare și mitul potrivit căruia femeile trebuie să simtă durere și să sângereze în timpul primului contact sexual – himenul ar trebui să se rupă la penetrare. În realitate, asta nu prea se întâmplă.

De fapt, durerea poate fi provocată de un vagin prea strâmt (mușchii se „strâng” involuntar din cauza emoțiilor) sau de lipsa lubrifierii. Cu alte cuvinte, femeia virgină nu se simte complet pregătită să facă sex. Acest lucru este foarte comun, pentru că multe fete tinere se simt obligate să facă sex până la o anumită vârstă.

Cum eviți problema?

În primul rând, trebuie să te simți confortabil și chiar să îți dorești să faci sex. Trebuie să ai încredere în partener, iar el trebuie să aibă răbdare cu tine. Petreceți cât timp ai nevoie cu preludiul, până când te simți pregătită. Utilizarea unui lubrifiant este foarte utilă în această situație.

Citește și: Ce și-ar fi dorit bărbații să știe înainte de a-și pierde virginitatea 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.