E bine să îi spui partenerului toate secretele tale?

Fiecare dintre noi are secrete pe care nimeni nu le cunoaște. Oare e bine să le împărtășim cu partenerul?

Este normal ca atunci când cunoaștem o persoană nouă să împărtășim tot felul de lucruri cu ea, de la cele mai minore la cele mai semnificative. Apoi, când începem o relație cu acea persoană, dorim să o cunoaștem cât mai bine, iar viceversa este valabilă. Simțim nevoia să ne deschidem mai mult în fața sa, iar după ceva timp dorim să îi împărtășim și anumite lucruri personale pe care nimeni nu le mai cunoaște.Ce sa ceri de la iubitul tau pentru o relatie fericita

Însă cât de bine e să îi spui partenerului toate secretele tale, după cât timp și în ce fel? Și, cel mai important, cum se va schimba relația după aceste destăinuiri?

În primul rând, ce anume vrei să îi spui? Este acest secret chiar atât de important? Crezi că ar conta cu adevărat?

Dacă în trecut ai avut o scurtă perioadă în care ai consumat substanțe interzise, dar acest capitol din viața ta s-a încheiat și nu ai avut nicio problemă cu legea, ai putea ține totul pentru tine, mai ales dacă partenerul nu aduce niciodată vorba de așa ceva. Dacă este vorba de ceva legat de familia ta, poate că l-ar interesa. Spre exemplu, poate că nu te înțelegi deloc bine cu tatăl tău pentru că, atunci când erai mică, obișnuia să bea și să o lovească pe mama ta. Gândește-te dacă secretul tău ar conta sau nu în prezent, mai ales dacă este un lucru cu care nu te mândrești prea mult.

6 moduri de a-ti imbunatati relatia

Acum că ai decis dacă secretul tău merită sau nu împărțășit, trebuie să găsești momentul potrivit pentru destăinuiri. Poate vrei ca partenerul tău să știe totul despre tine încă de la începutul relației, însă aceasta nu e o mișcare tocmai bună. Așteaptă până când ai încredere în el și spune-i ce ai de spus când sunteți doar voi doi și purtați o discuție mai personală. Încearcă să tatonezi terenul întâi prin deschiderea unui subiect care se leagă de secretul tău, pentru a-ți da seama cum va reacționa.

Și dacă tot a venit vorba de reacții… Din păcate, nu poți ști 100% sigur cum va reacționa iubitul tău. Oricât de multă încredere ai în el, există posibilitatea de a te judeca pentru ce a aflat. În plus, nu poți ști dacă secretul acesta se va întoarce sau nu împotriva ta dacă vă veți despărți.

Odată ce cuvintele au ieșit pe gură nu mai e cale de întoarcere. Speră la ce e mai bine, dar așteaptă-te la ce e mai rău. Sună dur, știu, însă pur și simplu nu poți ști niciodată cum va reacționa o anumită persoană, chiar dacă aceasta îți este apropiată.

5 mituri false despre relatii

De asemenea, pregătește-te și pentru un răspuns asemănător din partea lui. Cum spuneam și la început, fiecare persoană are secrete, deci nu este exclus ca și partenerul tău să îți mărturisească ceva. Sigur, acest lucru nu este obligatoriu, dar se poate întâmpla.

De obicei, după ce ai împărtășit un secret important cu iubitul tău, relația dintre voi va fi mai bună, te vei simți mai apropiată de el și vei avea mai multă încredere în el, pentru că vei vedea cum te susține. Însă nu uita, niciodată nu poți ști sigur cum va reacționa o persoană, deci ai grijă să te gândești bine înainte de a te destăinui.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise