Divorțul nu e un eșec! Cum să treci peste și să îți refaci viața

Actrița Gwyneth Paltrow a discutat despre relațiile ei în cadrul unui interviu recent, aducând în discuție și divorțul prin care a trecut. „Înainte se simțea ca un eșec; mi-a luat ceva vreme să înțeleg că divorțul nu este un eșec”, spune Paltrow, iar noi suntem de acord cu ea. De aceea, astăzi îți vom vorbi despre această situație dificilă, cum poți trece peste și cum să îți refaci viața.

, chiar dacă sunt nefericite în relație, de multe ori din frică: „Asta înseamnă că relația a fost un eșec? Ce ar spune faptul că sunt divorțată despre mine? Ce ar spune rudele, vecinii, colegii?” – acestea sunt doar câteva dintre întrebările care poate îți trec și ție prin minte.

Cu toate acestea, nu merită să îți trăiești toata viața nefericită doar pentru că ți-e teamă să divorțezi. Există numeroase motive pentru care cuplurile aleg să se despartă, iar situația nu este diferită doar pentru că te-ai căsătorit.

Cel mai comun motiv pentru care un cuplu se desparte îl reprezintă infidelitatea, iar alte cauze includ abuzul (fizic sau emoțional), dependența de anumite substanțe (alcool, droguri) sau de jocurile de noroc, nepotrivirea dintre parteneri sau dispariția dragostei și a pasiunii. Toate acestea duc la o relație nesănătoasă, în care rămânem din obligație, din obișnuință sau din frică.

Citește și: 5 semne că nu ai o căsnicie puternică, potrivit avocaților de divorț 

Trebuie să stăm împreună pentru copil!

Mulți părinți aleg să facă acest lucru, însă ei se vor chinui toată viața, iar copilul va simți problemele existente chiar înainte să realizeze ce se întâmplă. Un copil va fi mult mai fericit să își vadă ambii părinți fericiți, chiar dacă nu locuiesc împreună, decât dacă e clar că cei doi nu se mai iubesc sau se ceartă constant.

Îmi e frică!

Știm că nu e ușor să ieși dintr-o relație abuzivă, dar există soluții. Pentru început, trebuie să accepți că ești o victimă – nu trebuie să îți fie rușine! Apoi, cere ajutor de la familie sau prieteni, dar și de la autorități. Va fi nevoie să faci o plângere oficială, altfel nu vei putea fi ajutată. De asemenea, poți cere un ordin de restricție. În cazul în care nu ai unde să te muți, există ONG-uri care te pot îndruma către adăposturi specializate.

Citește și: Minciuni pe care ți le spui într-o relație toxică 

E mai bine decât să fiu singură…

Total greșit! Nu doar că poți fi fericită și dacă ești singură, dar poți întâlni partnerul potrivit la orice vârstă. Însă, cât timp rămâi într-o situație ca aceasta, nimic nu se va schimba.

Nici bunicii nu aveau o relație perfectă, dar au rămas împreună

Această situație nu este una ideală. Partenerul tău ar trebui întotdeuna să te facă să te simți specială, iubită, apreciată, să te simți în siguranță cu el și să fii întotdeuna fericită. Chiar dacă multe persoane rămân împreună din obișnuință sau de gura lumii, asta nu înseamnă că sunt fericite.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.