Diferenta dintre iubire si sex

Numeroase studii au scos la iveală diferenta dintre iubire si sex. Citește ca să afli tot ce trebuie să știi despre elementele care îți guvernează viața.

Se pare că un psiholog australian, Matthew Bambling, profesor la Universitarea Queensland, a descoperit în urma unui studiu faptul că efectele de dezinhibare create de Internet la nivelul psihicului uman grăbesc procesul de „îndrăgosteală”, dar că relaţia rezultată nu ar fi posibilă decât în mediul virtual, realul distrugînd-o bucată cu bucată.

Adică, majoritatea internauţilor îşi fabrică o altă identitate pe net faţă de cea reală, „ajustând” aspecte negative care ar putea atrage antipatia celorlalţi „vecini de forum”.

Şi cum în majoritatea cazurilor internauţii se îndrăgostesc de minte sau de suflet, în momentul în care intră în scenă elementul carnal dezastruos toată iubirea se duce pe Apa Sâmbetei ca şi cum nici nu ar fi fost. 

Pe de altă parte, se pare că circumvoluţiunile noastre ne determină să alegem iubirea în detrimentul activităţilor de dormitor. Adică, un alt studiu recent, desfăşurat la Universitatea de Stat din New York, a demonstrat faptul că în momentul în care ne îndrăgostim partea dreaptă a creierului este activată, zona în care se găseşte, de altfel, şi dopamina – hormonul afectelor.

Studiul a implicat 17 cupluri recent formate, aflate în prima etapă a iubirii, aceştia trebuind să privească diverse fotografii, în unele dintre ele apărând şi iubitul. Psihologii au descoperit cu ajutorul unei aparaturi avansate că toţi au folosit doar partea dreaptă a creierului când şi-au admirat partenerul şi partea stângă în momentul în care li se arăta o fotografie a unei persoane frumoase. Adică, dacă suntem atraşi de cineva, tindem să folosim partea stângă a creierului, responsabilă de „atracţie” şi când iubim pe cea dreaptă.

Apropo de iubire versus sex, aceiaşi cercetători au arătat faptul că prioritatea în viaţă o are clar „inima” şi că „sportul de interior” s-a clasat la doar câteva puncte pe locul doi. Adică, fără sex putem trăi, nu chiar liniştiţi pentru că intră în scenă „nevoile organismului”, dar oricum, nu riscăm să ajungem la o gigantică depresie ca în cazul lipsei de iubire.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.