Dictionar urban: Deadline love

Cand mi-a ajuns la urechi ca un grup de statisticieni de la University of New South Wales din Sydney a descoperit o „formula a logodnicei”, reactia mea s-a materializat intr-un oftat resemnat: „Superb, inca un deadline de care trebuie sa ma tin.”

Se pare ca imediat ce cunosti un tip, lumea incepe sa se intrebe cand va mutati impreuna. Apoi, cand pasul asta este bifat, parinti sau amici bagaciosi se intereseaza daca ti-a dat inelul si daca ati stabilit data nuntii.

Cum sa te mai bucuri de relatia ta sau de perioada single & happy, daca simti mereu nevoia sa alergi catre etapa urmatoare?

Bip-beep, bip-beep!

Gemma Burgess, autoarea cartii „The Dating Detox”, ne enumera lista extensiva a presiunilor venite din partea societatii, care ne fac sa simtim ca ne traim relatiile dupa deadline-uri stricte:

„Ceasul biologic, faptul ca mamele noastre erau deja casatorite la varsta asta, modelul comediilor romantice, incheiate mereu cu o nunta ca-n povesti, amicii nostri indragostiti si insarcinati, presiunea de a nu ramane ultima persoana single din grupul de prieteni… si lista poate continua.”

„Luate pe rand, motivele par prostesti, dar puse laolalta devin intimidante, asa ca normal ca intri in panica. Dar e important sa tii acest stres sub control”, completeaza ea. Daca esti fericita si multumita, fie singura, fie cu stadiul relatiei in care te gasesti, atunci doar asta conteaza.

Schimbarea orarului

COSMO definitie
Deadline love = presiunea de a te „aseza” la casa ta pana la o anumita varsta, pentru a fi… in randul lumii.

Nu-ti faci niciun bine daca traiesti dupa un orar al iubirii. Sa spunem, de exemplu, ca esti intr-o relatie cu un tip. Nu-l poti obliga sa faca un pas pe care nu si-l doreste sau pentru care nu e pregatit (casatoria). Mai mult decat atat, e posibil ca nici tu sa nu fii pregatita, ci doar sa simti ca acesta e pasul pe care lumea „se asteapta” sa-l faci.

Cat despre tipele singure, presiunea de a-l cunoaste pe Fat Frumos poate pune prea mult stres pe orice potentiala noua relatie. „Cu cat simtim o mai mare obligatie de a ne indragosti, cu atat mai greu ne va fi sa ne comportam natural, ceea ce face crearea unei legaturi sincere aproape imposibila”, explica Burgess.

„Pe la 25 de ani, eram pe punctul de a ma baga intr-o relatie chiar si cu… cel mai prost din curtea scolii, pentru ca ma lovise panica de a avea pe cineva serios in viata mea. Pe masura ce au mai trecut anii, mi-am dat seama ca prefer sa fiu singura decat cu tipul nepotrivit”, povesteste ea.

Cum ne pastram calmul si ignoram presiunea colectiva de a ne pune deadline la iubire? Lee Cass, consilier de relatii, ne sfatuieste: „Reaminteste-ti constant ca e viata ta si drumul tau. Si doar tu poti stabili ritmul in care aceasta merge.”

Formula logodnicei ideale

In caz ca erai curioasa, iata cum sa-ti calculezi varsta optima pentru casatorie (conform statisticienilor):

  • Pasul 1: Pune pe hartie varsta-limita la care ai vrea sa te casatoresti (numarul „n”)
  • Pasul 2: Pune pe hartie opusul, adica varsta cea mai mica la care ai accepta sa pasesti spre altar (numarul „p”)
  • Pasul 3: Scade-l pe „p” din „n” si inmulteste suma cu 0,368, apoi aduna rezultatul cu „p”.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.