”Detoxifiere” de relatie in 5 pasi

Detoxifierea relaţiei se bazează pe aceleaşi principii ca şi detoxifierea organismului. Aşa cum corpul tău nu mai face faţă toxinelor, nici relaţia voastră nu mai funcţionează corect din cauza numeroaselor compromisuri. Eliminaţi comportamentele toxice, pentru o relaţie sănătoasă, de durată!

1. Recunoaşteţi că aveţi o problemă.

Să trăiţi în negare nu ajută pe nimeni. Cu cât recunoaşteţi mai devreme că relaţia voastră are probleme, cu atât mai repede puteţi începe procesul de ”vindecare”.

2. Analiza relaţiei.

În acest punct trebuie să fiţi sinceri unul cu celălalt dar şi fiecare în parte faţă de el. Este foarte simplu să spui că tu eşti nevinovată şi să arunci toată vina asupra partenerului, dar nu veţi reuşi decât să vă înverşunaţi şi mai tare. Aşadar, este timpul pentru o discuţie, sau chiar mai multe, despre cum aţi ajuns la răscruce…nu despre cine este vinovat!

3. Renunţarea la comportamentele ”toxice”.

Dacă vă doriţi să continuaţi relaţia este clar pentru amândoi că trebuie să faceţi nişte schimbări în comportamentul vostru. Învăţaţi să gândiţi ca un cuplu, ca un întreg, deoarece hotărârile pe care tu le iei în avantajul tău l-ar putea afecta pe partenerul tău, iar relaţia va avea cu siguranţă de suferit. 

4. Introduceţi obiceiuri sănătoase în rutină.

Învăţaţi să vă ascultaţi. Lipsa comunicării este principala cauză a relaţiilor deficitare, aşadar acordaţi mai multă importanţă timpului petrecut împreună şi comunicării. 

În ceea ce priveşte compromisurile, acestea trebuie să vină de ambele părţi în egală măsură şi să aibă anumite limite. Între cei doi parteneri trebuie să existe un echilibru, nu unul să domine şi celălalt să se lase dominat.

5. Revenirea la normal.

Şi în relaţie, ca şi în alimentaţie, nu poţi avea parte doar de comportamente sănătoase. Din când în când o să o mai daţi în bară şi mai greşiţi, dar important este să nu lăsaţi asta să se întâmple prea des. 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.