Descopera-ti inteligenta sexuala

Isteţimea ta doboară orice bărbat… însă despre inteligenta sexuala știi mult mai putine. Îți spunem mai jos despre ce este vorba.

Inteligenţa sexuală nu e nicidecum o găselniţă de-a noastră… este un concept creat cu ceva timp în urmă de doi sociologi americani: Shree Conrad şi Michael Milburn. În studiul acestora se explica faptul că unele femei, preocupate să arate celorlalţi că au un IQ ridicat, se confruntă cu frustrări în ceea ce priveşte viaţa sexuală. Totodată, ei au demonstrat că dimensiunea erotică a fiecărei persoane se poate deduce din coeficientul de inteligenţă sexuală, care constituie o componentă din întreaga capacitate intelectuală, alături de inteligenţa emoţională, lingvistică etc.Știai asta despre orgasm?

Stâlpii inteligenţei sexuale

Inteligenţa sexuală se bazează pe trei piloni extrem de importanţi:

Cunoaşterea aprofundată a sexualităţii umane. Primul contact cu această „materie” îl avem în şcoala gimnazială, unde aflăm oficial cine ce deţine şi cu ce scop. Al doilea, şi cel mai important, este momentul experimental, însă nu e suficient: este necesară o informare temeinică şi continuă în acest sens, chiar înainte de a ne aventura în viaţa de cuplu. Numai aşa ne putem ghida deciziile şi ne putem forma conduita sexuală.

Conştientizarea eului sexual. Poate că pare bizar, însă chiar asta este ordinea firească: întâi ne informăm la modul general asupra sexualităţii umane, pentru ca pe urmă să ne descoperim pe noi înşine. De îndată ce reuşeşti să afli marile secrete ale sexului şi să-ţi dai seama cam ce e adevăr şi ce e minciună sfruntată în materie de sex, pasul următor este auto-descoperirea: îţi dai seama ce te atrage sau ce te excită, care-ţi sunt preferinţele şi dilemele. Conştientizarea acestora ajută la descoperirea sentimentelor şi emoţiilor fără de care n-ai putea avea o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Conectarea cu partenerul. Sexul implică două persoane, iar între ele trebuie să existe comunicare pe toate planurile, cu precădere în viaţa sexuală. În acelaşi timp, este important să faci cunoştinţă şi cu eul erotic al partenerului tău!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.