Dependenta in cuplu dauneaza

Ai impresia ca sunteți o singură persoană, dar specialiștii nu încurajează această mentalitate de cuplu. Iată de ce dependenta in cuplu dăunează.

Multe sunt motivele pentru care unul dintre parteneri devine dependent de grija şi atenţia celuilalt; primul fiind tocmai cel despre care vorbeam adineauri – neglijarea propriei persoane şi preocuparea faţă de cel de alături (fenomen predominant în rândul femeilor). Această abandonare de sine se transformă treptat în dependenţă: dat fiind că nu te mai bazezi pe tine, scopul existenţei tale este doar partenerul. Cu alte cuvinte, asta s-ar traduce prin preocuparea permanentă pentru satisfacerea partenerului, însuşirea succeselor, obiectivelor şi preocupărilor acestuia şi, nu în ultimul rând, preluarea ideilor şi modului de a vedea viaţa.

Fiecare partener are nevoie de timp pentru sine. În condiţiile în care acest lucru nu se întâmplă, legătura lor riscă să-şi piardă din culoare. Relaţia de cuplu este ca o floare de apartament. Dacă o uzi prea mult sau o laşi în fereastră la soare, se va usca; dacă o uzi prea puţin şi o ţii la întuneric, la fel. Trebuie să avem grijă să ne dozăm nevoile astfel încât să ne păstrăm relaţia sănătoasă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.