Decodor de obiceiuri masculine

Uneori, tare greu îţi mai dai seama ce se ascunde în spatele „faţadei” doldora de testosteron. Aşa că am demarat cercetările şi-am găsit nişte explicaţii fascinante.

De ce se amuză copios la glumele proaste, ba chiar umilitoare?

De regulă, toţi oamenii tind să se amuze de situaţiile hilare, care i-ar face să se simtă prost dacă le-ar fi „victime”; dar pentru bărbaţi, chestia asta e un real coşmar. Ei mor de teama de a fi demasculinizaţi; se prăpădesc de râs când văd că i se întâmplă altuia (aşa-i că râde cu lacrimi la Tăntălăul şi Gogomanul?), uşuraţi fiind că nu sunt ei în locul păcăliţilor.

Au barbatii motive sa ne invidieze?

Oare de ce pentru mulţi dintre bărbaţi dezordinea e o a doua natură?

Când vezi toată casa „împodobită” cu haine, hârtii şi tot felul de obiecte împrăştiate pe, prin şi sub toată mobila, îţi vine să te iei cu mâinile de cap. El însă nu observă nimic nelalocul lui. Femeile sunt înzestrate de Mama-Natură cu obsesia de a crea în jurul lor un mediu confortabil şi ordonat. Cu dânşii e altă treabă: mândria lor se află în afara spaţiului de locuit – biroul poate fi „lună”, însă apartamentul nu constituie nicidecum o culme a pedanteriei.

Ancheta in dormitor – Temerile ascunse ale barbatilor

De ce le plac jocurile lipsite de sens?

Împuşcatul raţelor (pe calculator) sau aruncatul cu hârtii mototolite în coşul de gunoi (pe care le strângi tu de pe lângă) ţie ţi se par aberante, însă el chiar nu se poate abţine. Bărbaţii au permenentă nevoie să se simtă în competiţie, chiar şi atunci când nu există decât concurenţă virtuală, şi chiar dacă „aptitudinile” lor ludice nu-s admirate de nimeni şi lipsite de scop.

Cum se face că răspund la mailuri kilometrice în doar două vorbe?

I-ai scris un întreg roman în care i-ai descris de-a fir-a-păr ziua de azi… El îţi dă „reply” – te aşezi comod să-l citeşti – şi constaţi că răspunsul lui abia dacă umple un rând: „Super. Hai să ieşim în club diseară!” şi, eventual, un „smiley” după. De-a dreptul enervant! Însă nu trebuie s-o iei personal. Pentru mulţi reprezentanţi ai sexului tare, rostul comunicării este acela de a oferi informaţii, nu de a se împrieteni (pe chat răspunde cu „brb”, „lol”…). Când primeşte un mail lung, îl citeşte pe diagonală; şi oricum nu i se pare necesar să răspundă la fiecare paragraf.

Si barbatii vor complimente

De ce unii bat în retragere fix când relaţia devine mai serioasă?

Aţi hotărît în sfârşit că aveţi o relaţie serioasă… Dar la un moment dat, el dă înapoi. Păi cum vine asta? Ei bine, bărbaţii au uneori probleme cu direcţia: în timp ce oxitocina, hormonul afecţiunii, îl împinge să se ataşeze de o femeie, testosteronul îi „şopteşte” să îşi păzească libertatea şi să-şi păstreze independenţa.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.