Salvează-ți relația în 8 pași simpli!

Într-o relație există, de obicei, suișuri și coborâșuri, ceea ce este destul de obișnuit. Ești în această situație acum și vrei să-ți salvezi relația? Avem câteva sfaturi pentru tine.

Uneori totul decurge armonios, alteori există conflicte. Până la urmă, ar deveni plictisitor dacă totul ar fi perfect. Când conflictele însă încep să fie „normalul“, relația ta este în pericol. Stă în puterea ta să acționezi, s-o salvezi. Și numai dacă simți că există încă dragoste.

Autoevaluare

Dacă simți că relația ta se destramă și vrei cu disperare s-o salvezi, primul pas ar trebui să fie autoevaluarea. Pentru că nu e posibil să rezolvi o problemă dacă nu știi că ea există. Cel mai bine e să începi cu tine însăți.

Observă-ți propriul comportament, răspunsurile, tonul și modul în care îți exprimi afecțiunea (sau nu). Mai presus de toate, ar trebui să-ți analizezi sentimentele. Și, dacă nu ești dispusă să recunoști partea ta de vină, va fi foarte dificil să rezolvi problema. E absolut necesar să devii conștientă de felul cum te-ai putea comporta mai bine, dar fără a renunța la lucrurile importante pentru tine.

Citește și: 20 întrebari care te ajută să te apropii de iubitul tău

Comunicare

Nu poți rezolva problemele fără comunicare. Pentru ca o conversație să aibă loc calm, tonul corect și gestionarea corespunzătoare a dialogului sunt foarte importante. Dacă ai o atitudine acuzatoare, îi reproșezi în mod constant partenerului sau îți arăți resentimentele, nu vei obține prea multe.

Ca o conversație să aibă rezultatul dorit, e important să nu vă răniți reciproc cu vorbe. E bine să te asiguri că partenerul nu se simte atacat de declarațiile tale. Nu trebuie să pierdeți respectul reciproc, sub nicio formă.

Timp și distanță

Când două păsări zboară prea aproape una de alta, se pot deranja reciproc cu aripile lor. Așa e și în dragoste, trebuie să respecți timpul și spațiul partenerului. Controlul și supravegherea nu sunt deloc sănătoase în dragoste. Respectă nevoia partenerului de a petrece timp fără tine, la fel cum și el ar trebui să accepte nevoia ta de libertate.

Este destul de normal să desfășurați separat diferite activități. Acest lucru aduce o gură de aer proaspăt în relație și, după aceea, vă puteți împărtăși unul altuia ceea ce ați experimentat individual. Acest aspect întărește relația!

Încredere

Este unul dintre cei mai importanți piloni ai oricărei relații. Cu toate acestea, nu te poți aștepta ca partenerul să aibă încredere în tine dacă tu ai mereu îndoieli în ce-l privește. Învață să ai încredere, să asculți și să te pui în locul lui. Nu lăsa loc geloziei, ci alege calmul și tandrețea. Încearcă să nu mai dirijezi fiecare pas al partenerului.

Împăcare

Certurile creează distanță, atât la nivel fizic, cât și sentimental. După o discuție aprinsă, foarte puțini au chef să schimbe macazul și să ofere tandrețe. Ca atare, este important să vă rezolvați micile dezacorduri în aceeași zi în care au apărut. Tensiunea nu trebuie să dureze mai mult decât este necesar. Faceți astfel încât să nu mergeți la culcare supărați.

Citește și: Cum pleci dintr-o relație toxică

Terapie de cuplu

Mulți evită terapia de cuplu sau încearcă să ascundă că urmează această formă de psihoterapie pentru că nu vor să-și arate slăbiciunea. Tocmai această mentalitate determină însă eșecul multor relații. Ajutorul unui specialist este adesea necesar și are, de obicei, multe efecte pozitive asupra relației.

Prin urmare, nu trebuie să vă îndoiți că veți primi sprijin! Un psiholog cu experiență vă ajută să găsiți căi de a vă salva relația. De altfel, terapia de cuplu câștigă din ce în ce mai multă popularitate, fiind potrivită celor care, în ciuda faptului că au probleme, își doresc să rămână împreună.

Ca la început

Îți poți aminti momentul în care relația era la început, frumoasă și incitantă? Când au început problemele? Trebuie să te întorci în timp pentru a găsi factorii declanșatori, care au dus la această situație dificilă.

Cel mai bine este să vă gândiți împreună de ce ați ajuns în impas, pentru că veți găsi astfel mai ușor o soluție și puteți recâștiga tandrețea pe care ați pierdut-o. Problemele cauzate de bani, neglijarea partenerului, divergențele legate de educația copiilor pot cauza conflicte. Folosește timpul înainte să fie prea târziu!

Tangoul se dansează în doi

Te uiți la partenerul tău și te întrebi: „Cine este această persoană? Chiar o cunosc?“ Acest lucru nu are nimic de-a face cu amnezia, ci cu înstrăinarea. Cu alte cuvinte, dacă amândoi simțiți că nu există nicio rezolvare, este mai bine să încheiați relația amiabil.

În cele din urmă, ambii parteneri trebuie să-și dorească să salveze relația. Iar onestitatea față de partener este deosebit de importantă. Pentru că e obositor să ai o viață conjugală care nu te face fericită. Când însă partenerul te inspiră și te face să râzi, când te simți confortabil cu el și îl iubești, aceste lucruri îți dau putere infinită și merită orice efort ca să rezolvați problema înstrăinării.

Text: Grigoriana Brujan

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.