Semne care îți arată că nu ai încredere în partener

Într-o relație, încrederea este piatra de temelie… sau ar trebui să fie. Iată câteva semne care îți arată că nu ai încredere în partenerul tău.

Nu a spus nimeni vreodată că relațiile pot fi cu adevărat perfece, că este simplu să le întreții. Ai nevoie de răbdare, trebuie să înveți să faci compromisuri pentru persoana iubită, dar, cel mai important, trebuie ca între parteneri să existe încredere.Iată câteva semne care îți arată că nu ai încredere în partener:

Simți nevoia să îi verifici mereu telefonul, mesajele de pe Facebook etc.

Poate că la un moment dat fiecare dintre noi a tras cu ochiul în telefonul iubitului, dar să faci asta în mod constant nu este deloc sănătos. Trebuie să recunosc, și eu am făcut asta și, culmea, nu mă simțeam deloc mai fericită, mai împlinită, dimpotrivă.

Nu aveam, de fapt, niciun motiv real să îl verific. Ceea ce începuse ca o curiozitate s-a transformat în obișnuință și găseam mereu lucruri care să mă supere – și nu, nici măcar nu era vorba că ar fi avut altă relație sau că ar fi flirtat cu alte fete! Bineînțeles, țineam totul pentru mine, nu puteam să îi spun nimic, știam și eu că e greșit ceea ce fac. Până la urmă, am simțit nevoia să îi mărturisesc totul, am realizat brusc cât de penibilă eram, și-a schimbat parola de Facebook și nu l-am mai verificat de atunci; frustrările mele au dispărut, încetul cu încetul, iar apoi ne-am înțeles mult mai bine.

Am învățat că nu trebuie să îl controlez, că are dreptul la intimitate și asta ar trebui să faci și tu.

Citește și: Cum îți dai seama dacă relația are viitor

Nu vrei ca el să iasă cu prietenii dacă nu ești și tu acolo

Indiferent dacă îi spui în față sau ții în tine, nu e ok să te deranjeze dacă el iese fără tine. Ce se poate întâmpla? Să cunoască o fată și să se îndrăgostească cu ea? Îmi pare rău că te anunț, dar asta se poate întâmpla oriunde: la birou, la supermarket… Ce poți face, îl ții închis în pivniță și nu îi dai voie să vorbească cu nimeni?

Dacă partenerul tău te iubește, nu te va înșela, indiferent dacă unul din prietenii săi își invită o amica aceea femme fatale pe care ți-o imaginezi tu mereu. Ia gândește-te, atunci când tu ieși cu prietenii tăi, iubitul tău ar trebui să aibă motive de grijă? Nu? Atunci tu de ce ai?

Mereu te gândești că îți ascunde ceva

Ți-a zis că nu vă puteți întâlni azi pentru că trebuie să stea mai mult la birou să termine un proiect? Dar poaaate că de fapt te minte și face altceva! Ți-a zis că era coada mare la casă la supermarket și d-asta a întârziat? Dar poaaate că de fapt s-a întâlnit cu o fostă de-a lui pe stradă și au stat de vorbă! Ți-a zis că iese cu băieții la biliard? Dar poaaate că se vede cu fosta mai mult menționată!

Toate acestea îți par cunoscute? Atunci ai o problemă cu încrederea.

Cum poți remedia situația? În primul rând, de ce anume nu ai încredere în el? A făcut ceva anume ce te-a făcut să îți pierzi încrederea? L-ai prins vreodată cu minciuna? Crezi că a avut un motiv plauzibil să te mintă? Poate că ai momente de psycho girlfriend și a ajuns să se teamă de reacțiile tale? Sau nu ți-a greșit niciodată și ești paranoică?

Învață să ai încredere în el. Deschide-te în fața lui. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să te rănească și nu cred că există vreo persoană pe lumea asta să nu fi fost vreodată rănită în dragoste. Lasă teama la o parte și bucură-te de relație!

 

Citește și: Secretele unei căsnicii longevive

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise