Primul an de căsnicie, adevărata probă de foc?

Știai că 51% dintre casnicii se termină cu divorț, iar jumătate din aceste divorțuri au loc în primii ani de căsătorie? Statisticile ne prezintă o realitate deprimantă, dar este, totuși, o realitate. După ce aburii pasiunii din timpul lunii de miere încep să se risipească, basmul pe care ni-l imaginam începe să se termine. Relația devine confortabilă, în timp ce membrii cuplurilor încep să se confrunte cu diferențe pe care nu le-au observat înainte de marele pas. 

Însă nu e musai să se întâmple așa! COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi pentru ca tu să fii sigură că vei avea o căsnicie sănătoasă, de lungă durată. Iată ce ai de făcut:

Aveți grijă la bani

Banii reprezintă o chestiune destul de delicată și trebuie să discutați deschis despre asta. Dacă nu vă calculați bugetul împreună, riscați să vă aventurați (separat) în cheltuieli iresponsabile. Ca să nu ajungeți să vă învinuiți reciproc în cazul unul dezastru financiar, stabiliți împreună care vă sunt prioritățile și pe ce nu merită să dați banii în acest moment. O idee excelentă o reprezintă un cont comun de economii, pentru cazurile în care apare o urgență.

Citește și: Mi-am cerut iubitul în căsătorie! 

Împărțiți în mod egal treburile casnice

Înaintea căsătoriei, multe cupluri presupun că celalalt membru își va asuma anumite responsabilități în casă. De cele mai multe ori, așteptările le sunt înșelate. Sfatul nostru este să negociați împreună rolul fiecăruia în ceea ce privește treburile casnice. În cazul în care partenerul nu se pricepe prea bine la ceva, nu lua sarcina asupra ta, dar nici nu-l cicăli. În schimb, dă-i o mână de ajutor, iar pe viitor se va descurca mai bine.

Mici dovezi de afecțiune

Adevărata apropiere nu se produce mulțumită sexului, ci a micilor gesturi pe care uneori nici nu ne dăm seama că le facem: îmbrățișări și sărutări spontane, venite direct din inimă. Dacă vrei ca relația voastră să crească, nu trece cu vederea importanța acestor mici dovezi de afecțiune.

 

Acceptă defectele

După o vârstă ne este greu să ne schimbăm obiceiurile pe care le-am avut toată viața. Cu siguranță există anumite lucruri care te enervează la partenerul tău, cum ar fi momentele în care lasă mizerie prin bucătărie, face baltă în baie după ce se spală, nu strânge hainele uscate de pe sârmă etc. Spune-i calm de ce te deranjează toate acestea și roagă-l să aibă grijă. În același timp, acceptă faptul că nu se va schimba (cel puțin nu peste noapte), deci nu face o tragedie din asta!

Citește și: Ce trebuie să stabiliți înainte să vă mutați împreună 

Comunicarea este întotdeauna soluția

Te-ai săturat de toată reclama asta obositoare cu și despre beneficiile comunicării și noi ne-am săturat să o facem, dar asta e situația, comunicarea chiar este foarte importantă, mai ales pentru un cuplu aflat la început de drum.

Păstrează-ți independența

Există viață personală și după căsătorie, dacă ai grijă să nu cazi în monotonie. E în regulă să vrei să îți petreci cât mai mult timp cu partenerul, dar nu face asta întotdeauna. Mai ieși cu prietenele, ocupă-te de un hobby, înscrie-te la un curs. Ești în primul rând un individ și abia apoi parte dintr-un cuplu.

Evită certurile

Orice cuplu se ciondănește din când în când, dar fă tot posibilul să eviți certurile serioase. Nu îți bate capul cu orice, ci concentrează-te pe ce e mai important. Și ce dacă soțul ți-a spart vaza pe care o moștenisei de la străbunica? E normal să te superi, dar nu îi face scandal din cauza unui simplu obiect.

Citește și: Cum îi spui noului iubit că nu îți dorești copii? 

2 comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.