Obiceiuri aparent inovensive care pot distruge o relație

Fiecare dintre noi are obiceiuri sau gesturi care îi pot enerva pe cei din jur, inclusiv pe partener. Deseori, acestea pot duce chiar la destrămarea relației, iar cel mai rău e că nu știi că le ai și faci.

Pentru a fi sigură că nu ți se va întâmpla și ție asta, iată care sunt obiceiurile aparent inovensive de care să scapi cât mai repede.Intri și ieși din casă fără a-ți băga în seamnă partenerul

Să eviți atingerile, săruturile și interacțiunea cu partenerul atunci când intri și ieși din casă poate avea un impact puternic asupra relației. Când ai ajuns acasă, un simplu „Bună, am ajuns” este foarte important, iar dacă tu erai deja acasă când el a ajuns întâmpină-l cu o îmbrățișare. Când pleci, sărut-l înainte de a pleca.

Îți eviți partenerul din cauza job-ului

Devine din ce în ce mai greu să ne separăm viața personală de cea profesională, dar asta nu înseamnă că e ok să o facem. Evită să stai prea mult peste program, să îți iei de lucru și acasă sau să vorbești despre problemele de la birou constant. Iar dacă ești deseori stresată după o zi grea, nu îi spune iubitului că nu ai chef de sex, ci încearcă să intri în starea necesară. De exemplu, roagă-l să îți facă un masaj, nu știi niciodată unde va ajunge.

Citește și: 5 idei de răsfăț după o săptămână grea la birou 

Nu îl asculți cu atenție

Ai observat cum în filmele americane, dacă cineva se uită la televizor, iar o altă persoană intră în cameră, prima va închide televizorul pentru a fi atentă? Nu e nevoie să faci chiar asta, dar oferă-i întreaga ta atenție. Nu mai sta cu ochii în computer sau cu telefonul în mână și nu da numai răspunsuri de genul „aha” sau „hmm” în timp ce te gândești la altceva.

Nu te gândești la nevoile și dorințele partenerului

Poate fi vorba de cele mai neînsemnate lucruri. De exemplu, atunci când te duci la bucătărie să iei un pahar de apă sau când faci cumpărăturile singură, întreabă-l dacă vrea și el ceva.

Vă certați când sunteți stresați

Atunci când suntem stresați suntem și irascibili, dar nu e ok să găsim motive de ceartă în orice. De fapt, petrecerea timpului cu partenerul ar trebui să ne relaxeze, nu să ne enerveze. Dacă simți că ești irascibilă, spune-i asta și roagă-l să te lase puțin singură să te calmezi, timp în care poți citi o carte. Sau uitați-vă împreună la o comedie bună, te fa ajuta să fii mai pozitivă.

Nu faci nimic pentru el

Independența este foarte bună, dar într-o relație e bine să ne ajutăm partenerul. Cele mai mici gesturi pot reprezenta dovezi de iubire: fă-i cafeaua în unele dimineți, fă tu patul cât el se spală pe dinți, pune-i hainele în șifonier după ce au fost spălate, ai grijă de el atunci când este răcit.

Citește și: Organizează o cină romantică acasă

*articol preluat din RedBook (autor: Amanda Garrity)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.