Cum se păstrează încrederea dintre parteneri într-o relație la distanță?

Încrederea este foarte importantă într-o relație, cu atât mai mult într-o relație la distanță. COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens.

O relație în care nu există încredere între parteneri nu poate funcționa bine, iar relațiile la distanță oricum întâmpină multe greutăți.

Pentru început, trebuie să îți cunoști bine partenerul înainte de a intra în relație. Cu siguranță vei descoperi mereu ceva nou la el, însă pentru a exista încredere în relație e necesar să vă cunoașteți suficient de bine unul pe altul.

Citește și: 17 sfaturi pentru a menține pasiunea într-o relație la distanță

Apoi, discutați despre relația voastră – ce vă doriți de la ea, ce așteptări aveți? Comunicarea este foarte importantă mai ales dacă nu vă vedeți prea des.

Și pentru că a venit vorba de comunicare, încercați să vorbiți cât mai des. Vorbiți despre cum a fost ziua voastră, ce filme ați mai văzut, ce planuri aveți pentru zilele următoare etc. Evident, nu trebuie să vorbiți non stop, însă e necesar să vă simțiți apropiați unul de celălalt.

Comunicarea trebuie să fie și sinceră, la fel ca în orice relație. Dacă ai vreo problemă, spune-i. Dacă te deranjează ceva la el, spune-i. Discutați mereu deschis despre orice.

Bineînțeles, și partenerul tău trebuie să aibă încredere în tine, deci ține-te de promisiuni și nu îl minți niciodată. De exemplu, dacă ați stabilit că veți vorbi la o anumită oră sau că îl vei vizita, nu amâna momentul decât dacă a intervenit ceva important. „Am stat mai mult în oraș cu prietenii și d-asta nu am intrat pe Skype când am stabilit” nu este deloc o scuză bună.

Citește și: Beneficiile unei relații la distanță 

Nu uita să îi respecți intimitatea! Nu trebuie să vorbiți mereu și nu trebuie să știi ce face în orice moment. Chiar dacă sunteți într-o relație, nu înseamnă că nu are o viață în afara ei.

Cât despe certuri, acestea vor apărea la un moment dat – nu există niciun cuplu care să nu se fi certat vreodată! Contează, însă, să vă respectați și să încercați să rezolvați problema cu calm, nu să țipați unul la altul la telefon ca apoi să nu îl mai contactezi două zile.

Nu în ultimul rând, încearcă să nu fii geloasă, iar dacă suspectezi că te înșală spune-i doar dacă ai argumente valide.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.