Cum i-am spus partenerului că îmi doresc o relație deschisă

Să spui partenerului că îți dorești o relație deschisă nu este întotdeuna ușor. Discuția nu trebuie să fie dificilă, însă este solicitantă din punct de vedere al comunicării și negocierii.

În acest articol am adunat mai multe povești ale unor persoane care au avut această discuție cu partenerul.„În cazul meu, el a deschis subiectul. Urma să plece din oraș câteva săptămâni și mi-a spus că e în regulă dacă mă culc cu alte persoane cât timp el este plecat. Mă mai gândisem și eu la asta, așa că i-am spus că și reciproca este valabilă.”

„Avem genul de căsnicie în care vorbim despre orice. Acum 2 ani, i-am spus soțului meu că încă îl iubesc, dar gândul că voi fi toată viața într-o relație monogamă mă sperie. Timp de 6 luni, doar am citit împreună despre asta și ne-am documentat. De atunci, avem o relație deschisă și poliamoroasă.”

„Sunt asexuală, iar din cauza asta el nu prea face sex – mi-am dorit să poată face acest lucru. La început, a fost complet dezinteresat, dar apoi i-a plăcut ideea.”

„Amândoi ne-am dorit asta, deci a venit cumva natural. Însă am discutat mult pe subiectul acesta, despre limite și nu ne atașăm niciodată cu o persoană cu care facem sex.”

„A fost una dintre primele noastre discuții atunci când ne-am cuplat. Eu sunt ceva mai tânără decât el, dar am mai multă experiență și simt că pentru că am fost intimă cu mai multe persoane m-a ajutat să cresc și să mă maturizez mai bine. A mai avut și el femei înainte, dar mi-am dorit să se dezvole și el mai mult. Avem toată viața înaintea noastră și vreau să o gustăm din plin.”

„Trebuie să încep prin a spune că trebuie să fii sigură că partenerul are încredere în tine și știe că nu te vei îndrăgosti de altcineva. Odată ce am creat o astfel de relație cu partenerul meu, discuția a apărut natural. Nu i-a plăcut ideea la început, dar știa că nu îl voi părăsi pentru altcineva, așa că până la urmă i-a fost ușor să ne acordăm această libertate.”

Tu ai avut vreodată o relație deschisă sau ai avea una?

 

 

Citește și: Ce este o relație deschisă? 

Citește și: Ce sunt aventurile emoționale și cum știi dacă ai una? 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.