Cele mai comune cauze ale divorțului

În mod surprinzător, înșelatul nu se numără printre ele!

COSMO a discutat cu câțiva psihologi specializați în terapia de cuplu pentru a afla care sunt cele mai comune cauze pentru care cuplurile divorțează. Cercetările arată că cele mai multe cupluri se despart din cauza lucrurilor mărunte, pe care poate și tu le faci fără să îți dai seama ce efect ar putea avea.

Cum iti ajuti prietena care trece printr-un divort

Iată cele mai comune cauze ale divorțului:

Vă vorbiți de rău pe la spate

Acest obicei poate avea legătură cu prietenii, în special în cazul femeilor. Dacă prietenele tale se plâng constant de partenerii lor, simți nevoia să te plângi și tu de al tău. „Crezi că ai tău e prost la pat? Să vezi ce face al meu.” Însă acest obicei arată lipsa de respect față de partener, chiar dacă el nu va afla niciodată cum îl vorbești pe la spate, și, de obicei, duce la criticarea în exces a partenerului.

Ce au in comun tinerele divortate

Vă obsedează „greșelile” celuilalt

Trebuie să înțelegi că nicio persoană din lume nu este perfectă și să îl accepți pe partenerul tău cu bune și cu rele. Chiar dacă nu este cel mai amuzant bărbat din lume, chiar dacă nu îți deschide mereu ușa, nu duce gunoiul sau nu este foarte romantic, nu te fixa pe aceste probleme. Cu siguranță și el ar schimba multe la tine! Concentrează-te pe părțile sale bune, nu pe cele proaste.

Nu știți cum să vă certați

Certurile sunt normale și sănătoase în orice relație, însă este foarte important să știi cum să te cerți. Purtați-vă ca doi adulți maturi și discutați problema calm, pentru a o rezolva, în loc să vă criticați unul pe celălalt, să vă jigniți și să urlați unul la altul.

Cum te influenteaza divortul parintilor

Nu discutați despre sentimentele voastre

Ai o stare proastă, dar nu ai chef să discuți cu partenerul despre asta? Ești supărată pe el, dar nu vrei să îi spui? De ce? El ar trebui să fie cel căruia îi pasă cel mai mult de tine și cu care poți vorbi orice. Comunicarea deschisă este foarte importantă într-o relație.

Din fericire, un sondaj recent a arătat că mai multe cupluri încearcă să își rezolve problemele în loc să divorțeze din prima, față de acum 10 ani.

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.