Ce trebuie să stabiliți înainte să vă mutați împreună

Înainte de a decide să vă mutați împreună, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare și despre care să vorbești deschis cu partenerul.

De ce vă mutați împreună?

Multe cupluri decid să se mute împreună pentru a se descurca mai bine cu banii. Din păcate, în acest caz multe persoane nu sunt complet pregătite, iar relația are de suferit. În cazul în care oricum petreceți aproape tot timpul ba la unul acasă, ba la celălalt, nu ar trebui să aveți probleme.Ce planuri de viitor aveți?

Dacă planurile voastre de viitor sunt diferite sau cel puţin nu sunt stabilite clar, ar trebui ca înainte să vă mutaţi împreună să cunoşteţi intenţiile unul celuilalt. Poate crezi că acest pas înseamnă pentru tine că vă îndreptaţi spre căsătorie, pe când el nici nu este sigur că relaţia voastră este de viitor. Poate este invers. Cert este că nu ar trebui să vă faceţi alte idei în legătură cu semnificaţiile acestui pas, altele decât cele reale. Discutați deschis despre asta!

Citește și: 5 obiceiuri ale cuplurilor fericite 

Cum alegeți unde vă mutați?

Te muți tu la el sau vine el la tine? Sau închiriați/cumpărați ceva împreună? Trebuie să țineți cont de nevoile și dorințele amândurora. Sunt multe aspecte de luat în considerare aici: distanţa de acasă până la job, cum e utilat/mobilat apartamentul, ce mijloace de transport sunt în zonă, dacă aveți vreun hypermarket în apropiere etc.

Cum împărțiți cheltuielile?

Foarte multe cupluri ajung să se despartă din cauza banilor. Stabiliți de la bun început cum faceți: puneți salariile împreună, țineți deoparte doar banii pentru facturi și mâncare? În plus, dacă unul dintre voi are o situație financiară delicată, celălalt trebuie să accepte acest lucru și să plătească mai mult. Discutați și despre banii pe care vreți să îi economisiți pentru vacanțe, de exemplu, și cât vă permiteți să cheltuiți pe lucruri inutile.

Citește și: 11 lucruri pe care partenerul n-ar trebui să le ceară de la tine 

Cum împărțiți treburile casnice?

Va trebui să lucrați împreună, ca o echipă. FIecare poate avea anumite task-uri clar stabilite sau puteți face cu rândul. Și dacă ai dat de un bărbat care are impresia că tu, ca femeie, trebuie să faci totul în locul lui… dă-i papucii!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.