Ce pot cuplurile să facă pentru a-și crește șansele de a concepe un copil

Să concepi un copil nu este întotdeuna atât de ușor precum ai crede. În timp ce unele cupluri reușesc imediat (uneori chiar fără să își dorească acest lucru), altele se chinuie ani la rând.

Chiar dacă este imposibil să controlezi în totalitate procesul, există lucruri pe care femeile și bărbații le pot face pentru a-și îmbunătăți șansele de a concepe un copil. Dacă și tu și partenerul vă doriți acest lucru, iată ce ar trebui să faceți.

Bărbații ar trebui să consume mai puține shake-uri proteice

O tendință îngrijorătoare pe care clinicile de fertilitate o văd este calitatea slabă a spermei la bărbații care consumă în mod regulat shake-uri proteice. Motivul este în prezent necunoscut, dar se crede că unele dintre aceste băuturi sunt contaminate cu substanțe de tip steroid anabolic, care pot perturba hormonii care controlează producția de spermă. Dacă partenerul tău obișnuiește să consume astfel de shake-uri, nu vă faceți griji – odată ce nu le mai consumă, ar trebui să dureze doar 3 luni până când calitatea spermei revine la normal.

Faceți sex atunci când ar trebui

Ar putea părea evident, dar ai fi surprinsă să afli câte persoane nu își dau seama că pot concepe un copil doar în anumite perioade din ciclul menstrual. Pe scurt, poți rămâne însărcinată doar atunci când există un ovul care poate fi fertilizat, motiv pentru care ovulația este momentul cheie. Evident, puteți face sex oricând doriți, dar încercați să o faceți mai des atunci când ești la ovulație.

Citește și: 7 lucruri pe care le auzi despre fertilitate și care sunt 100% false 

Bărbatul ar trebui să renunțe la fumat

Bineînțeles, acest obicei este nociv și pentru femei, dar de data aceasta vom discuta despre bărbați, pentru că tutunul afectează calitatea spermei. S-a observat că, în cazul fumătorilor, calitatea ADN este mai puțin sănătoasă decât la nefumători. Mai exact, ADN-ul este deteriorat sau dezorganizat, ceea ce poate duce la avort spontan sau cuplul se poate chinui mai mult până când femeia rămâne însărcinată.

Faceți schimbări pozitive din timp

În cazul bărbaților, este important de înțeles că producția de spermă durează 3 luni. Prin urmare, schimbările pozitive ale stilului de viață ar trebui făcute cu câteva luni înainte de a încerca să conceapă un copil. Iar în cazul femeilor acestea trebuie făcute și mai devreme. Pentru că ne-am născut cu toate ovulele pe care le vom avea vreodată, natura lor nu se poate schimba, însă calitatea acestora poate fi îmbunătățită. Este nevoie de 3-6 luni pentru că ovulul să se maturizeze și să fie pregătit pentru ovulație, deci îți poți maximiza șansele de a rămâne însărcinată dacă faci modificări pozitive ale stilului de viață cu cel puțin 6 luni înainte de a decide că vrei să rămâi însărcinată.

Citește și: Ce trebuie să știi despre fertilitate la 20+ ani 

Nu lăsa prea multă spermă să se adune până la ejaculare

Se spune că dacă bărbatul nu ejaculează pentru mult timp, atunci când o face va scoate mulți „super-înotători”. Acest lucru este doar un mit! Atunci când sperma iese din „fabrică”, ea este stocată până la ejaculare, iar timpul optim de depozitare este de 2-3 zile.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.