Ce ii sperie rau pe barbati cand vine vorba de sarcina

Subiectele despre sarcină și naștere ți se par firești – doar ești femeie! Dar în tabăra „adversă“… oare ce discuții au loc?

Cred că în filmele americane ai văzut prima oară scene în care protagonista dădea naștere asudată, strângând din dinți parcă răzbunător sau din contră, urlând cu o voce tunătoare, de ziceai că regele Leonidas din 300 – Eroii de la Termopile s-a încarnat în ea, iar lângă ea… soțul – mai transpirat ca ea, chircit și cu degetele înroșite de la strânsoarea draconică a soției. Desigur, (tele)spectatorii de sex masculin au fost cei mai traumatizați. Prin urmare, am stat de vorbă cu medici specialiști în obstetrică-ginecologie, psihologie și în astrologie (vei vedea la final legătura), pentru a lămuri temerile tipilor legate de acest aspect. și nu puteam să-i ignor tocmai pe ei, pe cei despre care discutăm, și i-am chestionat direct pentru a afla exact de ce se tem. Citește – te va ajuta să-ți liniștești iubitul în privința fenomenului nașterii (și tot ce implică acesta). E nevoie de doar puțină pregătire înainte…

Factorul psihologic

Primul „val“ de presiune pe care tânărul bărbat îl resimte este stârnit de lupta pentru câștigarea statului social de viitor adult, care echivalează cu dobândirea autonomiei economice și debutul profesional (care implică provocare, competiție, nevoie de afirmare). „Perioada vârstei adulte, a tinereții, se caracterizează la bărbat prin activități în care acesta se definește ca persoană angajată social, producătoare de bunuri materiale, spirituale, cu activități și relații sociale care devin complexe; relațiile în familia de proveniență se emancipează deplin, uneori prin constituirea unei noi familii“, întărește doctor Cătălina Dumitrescu, psiholog clinician specialist, psihoterapeut în psihoterapie cognitiv-comportamentală la MedLife Grivița.

A doua direcție de solicitare a adaptării este legată de întemeierea unei familii. „A deveni părinte îl poate face să se simtă nesigur și să se întrebe dacă face suficient de bine ceea ce face pentru copilul său“, adaugă dr. Dumitrescu. Apoi, faptul că partenera sa dă naștere bebelușului lor poate fi o importantă modificare psihică pentru el, deoarece acest rol implică practic… reducerea distracțiilor și a timpului liber.

5 obiceiuri alimentare care iti sporesc sansele de a ramane insarcinata

Contează foarte mult să-ți incluzi iubitul în orice activitate legată de cele nouă luni de sarcină, dar mai ales e important să conștientizezi că el se simte vulnerabil și că, cel mai probabil, își închipuie că se află în competiție cu viitorul copil, în lupta pentru câștigarea sentimentelor tale. „Implică-l, și se va simți util, dorit, și își va putea exprima propria importanță pentru binele copilului“, sfătuiește specialistul.

În plus, o altă modificare la nivel psihologic este trecerea de la statutul de partener, la cel de tată. „Pe timpul sarcinii și după naștere, mama este mult mai sensibilă și necesită sprijin, iar tatăl este primul și cel mai la îndemână care să-i ofere suport. Aceasta este o solicitare în plus, care poate crește anxietatea tatălui“, detaliază medicul. Îl poți încuraja, spunându-i că nici tu nu te-ai născut mama perfectă, ci trebuie ca amândoi să vă adaptați la rolul de părinte pe parcurs, greșind și învățând reciproc din acestea.

Factorul fizic

Ce-i mai nedumerește pe băieți? Tot iscodindu-i, am aflat că nu doar gândul că vor deveni părinți le provoacă anxietate, ci și toată nebuloasa cu privire la viața sexuală pe parcursul celor nouă luni și imediat după naștere – o pot face nestingherit?, se întâmplă ceva rău cu bebe dacă fac sex des?, se poate rupe apa dacă actul sexual durează prea mult și e prea agitat?. „Cel mai mult, bărbații se tem să nu rănească copilul în timpul contactului sexual – acest lucru, într-o sarcină normală, nu este posibil“, asigură dr. Gheorghe Gică, medic specialist Obstetrică-Ginecologie la MedLife Grivița. Din contră, contactul sexual poate fi mai plăcut în timpul sarcinii: în acele luni crește lubrifierea vaginală, iar angorjarea din zona genitală ajută la apariția mai ușoară a orgasmului sau a orgasmelor multiple. „Fluctuațiile hormonale din timpul sarcinii pot influența pe trimestre dorința sexuală: în primul trimestru greața și oboseala pot scădea interesul, în trimestrul II libidoul crește, pentru ca în ultima perioada să scadă iarăși“, dezvăluie dr. Gică. Mai mult, veștile sunt excelente, deoarece specialistul recomandă creativitate, având în vedere că din luna a patra ar trebui să eviți statul pe spate dacă ești gravidă (greutatea partenerului pe tine nu e recomandată). După ce nașterea a avut loc (indiferent dacă a fost naturală sau prin cezariană), îți poți relua activitatea sexuală după șase săptămâni. „Este posibil totuși, dacă femeia alăptează, să existe un disconfort din cauza lipsei de lubrifiere vaginală“, adaugă specialistul \n obstetrică-ginecologie.

Frumusetea in timpul si dupa sarcina

Poziții ideale pentru sex în timpul sarcinii:

▪ Așezați în lingură, nu există presiune asupra uterului, dar evită să stai pe partea ta dreaptă.

▪ Îndrăznește și stai deasupra – nu există presiune pe burtă și piept, iar partenerul stă bine-mersi… întins.

▪ Doggy style – plăcerea este mai mare, dar și penetrarea adâncă, așadar sprijină-te pe un morman de perne, iar partenerul să nu se lase complet peste tine.

▪ Întinde-te pe masă sau pe o piesă de mobilier care să-i permită lui să te penetreze din picioare, din față.

E scris în stele…

Ți-ai anunțat iubitul că ești însărcinată, pe el l-au cuprins deja insomniile, iar când în sfârșit adoarme, are vise… ciudate? Ei bine, toate de mai jos confirmă faptul că da, tipul e îngrozit de ce-l așteaptă. Pregătește-te să-l… îmbărbătezi!

▪ A visat că e atacat de păianjeni, șerpi sau șobolani.

▪ Stă pe marginea unei clădiri foarte înalte.

▪ Ajunge la aeroport și își dă seama că și-a uitat bagajele acasă.

▪ Dă buzna la o petrecere… gol pușcă.

Sursa: Prof. dr. Alex Lukeman, autor al cărții What Your Dreams Can Teach You.

Bărbații sunt niște figuri!

Ce-i drept, unele declarații te vor șoca și pe tine, cu siguranță!

„Să naști e ca și când ai încerca să scoți un pepene pe nară! Terifiant!!“ – Alex, 23

„Când mă gândesc că limba mea a explorat locul pe unde va ieși viitorul meu urmaș, aș prefera să-mi pot șterge bucăți din memorie pocnind din degete!“ – Dan, 27

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.