Ce fel de sotie ai fi?

COSMO îți prezintă nevestele generației de azi. Citește și vezi în ce categorie de sotie te încadrezi.

Soția din umbra soțului

Catherine, Ducesa de Cambridge e exemplul perfect, iar acest tip de soție crede în filosofia femeii supusă bărbatului (așa cum o spune și denumirea). În timp ce o soție capitulată bărbatului renunță la control, o soție care își pune soțul înainte de orice renunță doar la o mică parte, cu condițiile impuse de ea, pentru a menține o imagine de fier. De asemenea, acest tip de soție nu-și dezvăluie strategia – bărbații urăsc să se știe manipulați, evident. Dacă îți convine acest tipar, învață de la Catherine: fii la curent cu sporturile lui favorite, poartă hainele care îi plac lui și, deși nu-ți face nici o plăcere, însoțește-l atunci când joacă sportul preferat…Cel mai probabil să spună: „Ești un tip atât de bun.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Treci în mașină, plecăm într-o mini vacanță.“

Soția din lumina reflectoarelor

Acest tip de nevastă consideră că partenerul ei e norocos că s-a însurat cu ea și că ar trebui să depună un efort consistent pentru a o face fericită tot timpul. Cum de reușește? Păi își alege bărbaul cu atenție și se străduiește să-i insufle permanent ideea că merită un astfel de tratament regal. Caută pe Google pozele cu Nicolas Sarkozy și Carla Bruni pe plajă și observă cum președintele Franței nu mai prididea să-i facă pe plac ex-modelului italian, iar tipul oricum are o groază de sarcini impuse – și aici nu punem la socoteală abonamentul obligatoriu la sală, dieta și activitățile culturale abundente. Dar iată trucul: bărbatul e convins că tot efortul său e pur și simplu tributul pe care trebuie să-l plătească pentru a fi însurat cu un exemplar feminin deosebit, și, astfel, făcându-i toate poftele și punându-se constant la dispoziția ei, îl face mai special printre ceilalți bărbați. Femeile de acest gen au de regulă o familie numeroasă, iar bărbatului (preocupat de îngrijirea personală, dar care mai are și copiii de crescut) îi rămâne foarte puțin timp pentru a se mai gândi la altceva, și cu atât mai puțin există riscul ca el să calce strâmb.

Cel mai probabil să spună: „Dacă vrei o bucătăreasă, angajează pe cineva.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Tipa aia părea foarte drăguță.“

18 lucruri pe care barbatii le vor de la o sotie

Soția cu activități domestice

A nu se confunda cu zeița domestică (a cărei grijă primordială e să facă bărbații să saliveze după ea)! Atenția acestei femei e focusată pe copiii ei și pe a păstra o curățenie sclipitoare în căminul familiei sale. La ea în casă cântă găina și ea știe cel mai bine ce e mai bine pentru copiii ei, în timp ce soțul trebuie să se conformeze regulilor, să accepte să schimbe scutecele și să socializeze cu părinții prietenilor copiilor lor. Felul în care bărbații fac față acestui regim de viață variază, însă acest tip de femeie (cum e Jools, soția lui Jamie Oliver) își va alege un bărbat care e în majoritatea timpului absent de acasă, oferindu-i astfel posibilitatea de a-și trăi viața după propriul ideal și fără prea multe provocări.

Cel mai probabil să spună: „Nu e destul loc în pat. Va trebui să te culci iarăși pe canapea.“

Cel mai puțin probabil să spună: „E abia patru dimineața. Hai să mai deschidem una.“

Soția stylish

Acest tip de nevastă a investit mult timp și energie ca să pună gheara pe bărbatul ei și nu îl va părăsi doar pentru că acesta a înșelat-o. Soțiile din această categorie au haine de la designeri celebri, case imense și vacanțe în destinații exotice – adică lucruri la care majoritatea femeilor doar visează. Ele însă au știut de la bun început că toate acestea au un preț – gândește-te la Coleen Rooney, soția jucătorului de la Manchester United, Wayne Rooney, câte a îndurat de la acesta în schimbul unei vieți lipsite de orice griji financiare (infidelități repetate, dovedite cu probe video). O soție ca aceasta e extrem de realistă și e în stare de orice pentru ca poziția să nu-i fie furată de o rivală. Când a divorțat de Mick Jagger, acum 12 ani, Jerry Hall declara că l-a părăsit atunci când realizase că ea începuse să-și piardă respectul de sine – soția descrisă în acest paragraf nu ar face o asemenea „greșeală“.

Cel mai probabil să spună: „Hai în apă și arată-mi ce poți.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Mi-ar fi mult mai bine fără tine.“

Soția team lider

Victoria Beckham se potrivește perfect aici. Femeile ca ea își manageriază căsniciile la fel cum o fac cu familiile/carierele/garderobele lor – cu o eficiență aproape malițioasă, dar demnă de admirație. Rețeta ei se bazează pe trei principii: organizare, autodisciplină și o ambiție la fel de mare ca a jumătății ei. Tipele team lider nu sunt sclavele hormonilor, nu le vei vedea înfulecând o gogoașă ca să-și dreagă stomacul după ce au băut alcool, nu vor gafa cumpărând o pereche de pantofi kitchoși și nu vor uita să plătească facturile. E tipic pentru ele să negocieze noii termeni ai relației \n loc să divorțeze, fiind admirate de soții lor, care oricum știu că se pot baza pe ele. Să dai peste o tipă cu reale calități de lider, dar care e și cât de cât adorabilă, echivalează cu descoperirea controlului total asupra orgoliului masculin.

Cel mai probabil să spună: „Nu te panica, am totul sub control.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Uite, pot să țin trei creioane sub ei (sub sâni).“

Ce fel de sotie se ascunde in tine

Soția cu n calități

Jennifer Aniston e cea mai reprezentativă pentru această categorie. Nu sunt căsătoriți de mult, dar deja vorbim despre psihoterapie de cuplu, bijuteriile fiecăruia, regăsire spirituală și tot tacâmul care vine odată cu acest gen de femeie. În acest caz, te poți aștepta la sărbătorirea a șase luni de relație, reînnoirea jurămintelor, ședințe regulate de terapie în cuplu. Jennifer e un exemplu pentru foarte multe femei care i se aseamănă. Tot ce-și doresc acestea e să vorbească despre relația lor – cum decurge, încotro se îndreaptă, în ce impasuri s-a aflat. Soții acestor tipe presupun cel mai adesea că excesul lor energic se va mai domoli după consumarea lunii de miere. Greșit. Ar putea, dar apoi tot acel elan va fi direcționat către discuții despre cât de extraordinari vor fi copiii lor.

Cel mai probabil să spună: „Chiar cred că e cazul să vorbim despre asta.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Nu îmi pasă cu adevărat ce simți. Tot ce vreau e să-mi mănânc prânzul în liniște.“

Soția-amică

În timp ce o mulțime de bărbați și-ar descrie soțiile ca fiind cel mai bun prieten al lor, tipele care se \ncadrează \n această categorie chiar se poartă ca un bărbat (până la un anumit punct, evident) și, într-o astfel de relație, nici unul dintre parteneri nu crede despre celălalt că e vreun specimen de pe altă planetă cu care nu se poate înțelege. Soția care poate fi și tovarășul perfect (așa cum e Kate Moss), și soția cu n calități se află la capete diferite ale clasamentului: prima e cu greu la fel de ușor de domesticit ca soțul său (posibil ca el să preia cele mai multe dintre sarcinile gospodărești); sunt cam la fel de ambițioase; și cu siguranță la fel de petrecărețe. Cuplurile în care tipa are și rol de amică nu stau să analizeze lucrurile prea mult, ci iau fiecare zi așa cum e. Definiția acestei soții este acea femeie căreia îi ia la fel de puțin timp ca soțului ei să fie gata și se duce la culcare întotdeauna odată cu el.

Cel mai probabil să spună: „Sunt pentru, dacă și tu ești de aceeași părere.“

Cel mai puțin probabil să spună: „Azi aniversăm primul nostru sărut.“

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.