Ce faci dacă te simți neglijată în relație?

Să te simți neglijată într-o relație poate fi dureros și deseori este un semn că ceva nu mai funcționează.

Ai început să observi că nu mai petreceți atât de mult împreună – job-ul, prietenii sau hobby-urile ocupă prea mult timp în viața partenerului tău. Sau poate intimitatea s-a diminuat – discuțiile dintre voi devin banale, ca între amici, faceți sex mai rar, simți că nu mai este atât de interesat de nevoile și dorințele tale etc.Deși fiecare situație este diferită, să simți că nu mai ești conectat cu cineva este dificil. Iată ce poți face dacă te afli în această situație:

FIi sinceră cu tine în legătură cu așteptările tale

Este mai ușor să dăm vina pe altcineva, nu pe noi și este normal să avem anumite așteptări de la o relație, care pot fi uneori nerealiste. În prezent, așteptările de la o relație sunt mai mari decât cele ale generațiilor anterioare: ne dorim un prieten bun, un amant perfect, un suflet pereche, pe cineva complet compatibil cu noi, care să ne stimuleze intelectual, să ne facă să râdem etc. Însă unele dintre aceste lucruri pot fi făcute și de către un prieten sau un membru al familiei. Nu pune presiune pe partenerul tău pentru totul.

Citește și: Ai așteptări prea mari de la relații? 

Fă ceva productiv în timpul liber

Dacă problema vine de la hobby-urile partenerului, iar tu ai prea mult timp liber, găsește ceva productiv de făcut. Înscrie-te la un curs, citește cărți de specialitate, găsește-ți un hobby interesant – într-o relație este bine să facem anumite lucruri și singuri. Bineînțeles, o altă idee este să te implici și tu în activitățile partenerului, dar oferă-i timp și doar pentru el.

Fii sinceră cu partenerul tău

Nu trebuie să presupui că el îți va citi gândurile și îți va ghici sentimentele, ci discută cu el despre orice problemă, doar așa o puteți rezolva. Învață să comunici deschis cu el, dar ai grijă să nu ai o atitudine agresivă. Spune-i pur și simplu că simți că v-ați îndepărtat unul de altul și propune-i să faceți mai multe activități împreună. Trebuie să ai un mod de gândire focusat pe rezolvarea problemei.

Pune-te în locul partenerului

Poate v-ați îndepărtat pentru că este supărat pe tine sau poate lucrează peste program pentru că încearcă să strângă bani în plus pentru a vă putea renova în sfârșit apartamentul. Înainte de a da vina pe el pentru că te simți neglijată, trebuie să îi înțelegi punctul de vedere.

Ia în calcul bolile mintale

Depresia, de exemplu, te face să nu te mai intereseze activități care până acum îți făceau mare plăcere, să îți neglijezi partenerul sau prietenii. Dacă simți că partenerul tău ar putea suferi de depresie, discută cu el despre asta și convinge-l să meargă la terapeut.

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Karen Gordon)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.