Ce e de făcut dacă partenerul suferă de disfuncție erectilă?

Disfuncția erectilă afectează aproape jumătate dintre bărbații ajunși în jurul vârstei de 40 de ani. Iată cum ar trebui să gestionezi situația, dacă și partenerul tău are această problemă.

Disfuncția erectilă este o problemă care afectează puternic bărbații. Când încep să se confrunte cu ea, simt că își pierd masculinitatea, că își dezamăgesc partenera și pot ajunge să aibă depresie și anxietate. În plus, relația poate fi afectată, iar unele femei chiar consideră că este vina lor. „Probabil nu se mai simte atras de mine” sau „nu cred că mă mai iubește” sunt doar două din gândurile care le trec prin minte.Citește și: Remedii pentru ejacularea precoce 

Care sunt cauzele disfuncției erectile?

Cauze psihologice

În general, în acest caz problema nu durează mult. Poate fi cauzată de stresul provocat de locul de muncă (sau de lipsa acestuia), de certuri în cuplu, de pierderea încrederii în sine (poate că partenerul s-a îngrășat și nu se mai simte confortabil în corpul său) etc. Nu ar trebui să ne facem griji dacă problema apare într-unul dintre aceste momente stresante, iar rezolvarea este relativ simplă: bărbatul trebuie să se relaxeze.

Cauze medicale și hormonale

  • dezechilibre hormonale;
  • anumite medicamente (diureticele, anti-anxioasele, anti-depresivele)
  • intervenții chirurgicale;
  • consumul de alcool;
  • consumul de droguri;
  • fumatul;
  • sedentarismul;
  • nivelul scăzut de testosteron;
  • obezitatea

Citește și: De ce nu aveți chef de sex? 

Ce e de făcut dacă partenerul suferă de disfuncție erectilă?

Discutați deschis despre asta. Pentru bărbați poate fi o problemă extrem de jenantă, dar nu trebuie ignorată. Priviți-o ca pe oricare altă problemă medicală și fă-l să înțeleagă că nu trebuie să îi fie rușine.

Încercați să aveți amândoi un stil de viață sănătos. Chiar dacă el trebuie să facă anumite schimbări, îl va ajuta dacă le veți face împreună. În plus, nu strică să fii și tu mai sănătoasă, nu?

Dacă observați că renunțarea la fumat și la alte vicii nu funcționează, nici schimbarea alimentației, adresați-vă unui medic. Din nou, nu este nicio rușine să ceri ajutor! În acest fel, partenerul tău va putea afla care este cauza disfuncției erectile.

Între timp, păstrează o atitudine pozitivă. Cu siguranță și pe tine te deranjează această problemă, dar trebuie să îl înțelegi, să nu îl critici și să nu faci glume proaste.

Ocupați-vă timpul cu activități distractive și relaxante. Ajută-l să-și ia mintea de la probleme: ieșiți la o plimbare în parc, mergeți la muzeu, jucați boardgames cu prietenii, mergeți la lasertag, la masaj de cuplu, urmăriți un serial bun împreună.

Citește și: Una din 10 femei are dureri în timpul sexului, arată un studiu 

În cazul în care problema nu pare să se rezolve, partenerul tău ar trebui să înțeleagă că tu ai, totuși, nevoi. Te poate satisface cu ajutorul sexului oral sau al jucăriilor sexuale, de exemplu.

1 comentariu
  1. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa te obisnuiesti ca asa e el. Ce poti sa-i mai faci? Asta este. Exista viata si dupa impotenta, sunt o geamada de tehnici, metode care pot sa ajute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.