Cât contează banii într-o relație?

Banii contează, o ştii şi tu. Fie că vorbim despre viaţa de zi cu zi sau într-o relaţie, nu are rost să spui că banii sunt irelevanţi, iar tot ce contează este fericirea.

Importanţa banilor se simte încă de la primele întâlniri, când bărbatul te duce la cele mai bune restaurante şi puburi pentru a te impresiona, iar fiecare se întreabă în sinea lui cum se va plăti consumaţia (Plăteşte el şi pentru mine? Împărţim nota de plată?), la filme sau la teatru (Îmi plăteşte el biletul sau mi-l plătesc singură?), când el te conduce cu taxiul acasă (Oare ar trebui să îi las şi eu bani?) etc.Societatea ne-a învăţat că bărbatul este cel care trebuie să aibă mai mulţi bani, încă din timpurile când el mergea la muncă pentru a întreţine familia, iar ea avea grijă de casă şi copii. Dar, în zilele noastre, când femeile au de multe ori joburi mai bine plătite decât bărbaţii, se mai ţine cont de acest aspect? Se pare că da.

Un studiu efectuat acum ceva timp în Marea Britanie a relevat faptul că 93% dintre femei nu ar refuza să se implice într-o relaţie doar pentru că bărbatul ar câştiga foarte puţin. În România, însă, modelul femeii casnice încă mai există în mentalitatea oamenilor, iar aşteptările ca bărbatul să producă mai mulţi bani pentru a întreţine familia sunt considerate normale.

Citește și: 12 semne că vă îndreptați către o despărțire 

Dacă la începutul relaţiei nu au loc conflicte din cauza banilor, pentru că încă nici nu ştiţi ce salariu are fiecare, câţi bani cheltuie în viaţa de zi cu zi etc, cu cât aceasta evoluează, încep să apară şi problemele – de obicei, atunci când un cuplu se mută împreună.

În cazul acesta, există diferite metode de a împărţi banii, fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale. Cele mai comune variante sunt: banii se pun la comun, fiecare cu banii lui şi bărbatul aduce banii în casă, iar femeia are grijă de ei. Este greu de spus care dintre aceste variante este cea potrivită, pentru că depinde de fiecare cuplu în parte; în timp ce pentru Cristina şi Vali cel mai bine este să pună banii la comun, Ştefania şi Dragoş preferă să cheltuie fiecare banii lui.

Cu toate acestea, sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont:

Puneţi deoparte bani pentru situaţii neprevăzute. Nu ai de unde să ştii când ţi se sparge o ţeavă sau ţi se strică centrala şi ai nevoie urgentă de bani.

Mergeţi împreună la cumpărături. În acest fel, decideţi împreună pe ce merită sau nu să daţi banii.

Stabiliţi împreună cheltuielile lunare. Astfel, evitaţi situaţile neplăcute în care nu aveţi destui bani pentru întreţinere.

Citește și: Cele mai comune 3 motive de despărțire

Apropo, ştiai că dacă te muţi împreună cu iubitul tău nu economiseşti bani, dimpotrivă? Studii recente au arătat că dacă eşti single cheltui mai puţin decât dacă eşti într-o relaţie. Motivul este simplu: ieşiri în oraş, vacanţe şi chirie.

Tu ai avut vreodată certuri cu partenerul pe tema banilor?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.