7 semne că relația ta va rezista toată viața

Când ne aflăm în primele stadii ale relației, ne întrebăm uneori dacă aceasta se va menține atât de grozavă și peste câteva luni sau chiar ani. Poate că sexul nu va mai avea loc atât de des, dar pasiunea și apropierea va fi la fel de puternică?

Potrivit Dr. Suzanne Degges-White de la Universitatea Northern Illinois, iată ce îți poate indica că o relația ar putea rezista toată viața:

Înainte de toate, sunteți prieteni apripiați

„Dacă partenerii nu se consideră prieteni, relația nu are cum să reziste”, spune Degges-White. „Dacă e vorba doar de pasiune, dramă, sex și entuziasm, relația nu va avea multe aniversări. Sigur, oricine știe că trebuie ca partenerul să fie și cel mai bun prieten, dar asta trebuie să fie adevărat, trebuie ca această persoană să fie una pe care te poți baza în orice situație.

Fiecare dintre voi are interese și hobby-uri proprii

Este important ca partenerul să fie prietenul tău cel mai bun, dar trebuie ca fiecare dintre voi să aibă și alți prieteni; trebuie să aveți multe lucruri în comun, dar, în același timp, să aveți și interese proprii.

Citește și: 4 hobby-uri care te fac mai inteligentă 

Aveți aceleași dorințe și valori

Există anumite lucruri care nu pot fi negociate, cum ar fi dorința de a avea sau nu un copil sau alte planuri de viitor importante care pot include cariera sau mutarea în altă țară. Oricât de bine v-ați înțelege, trebuie să aveți aceeași viziune asupra viitorului.

Nu sunteți prinși în rutină

Deși vă puteți apropia atunci când petreceți timp acasă uitându-vă la seriale (și oricine are nevoie de o astfel de seară din când în când), nu trebuie să vă lăsați prinși în rutină. „Fiecare cuplu ar trebui să integreze activități care sunt diferite de ce face de obicei”, mai spune Dr. Degges-White.

Vorbiți deschis despre sex

Nu putem repeta suficient de des acest lucru: pentru a vă putea simți satisfăcuți, e necesar să discutați deschis și sincer despre sex. Ce anume vă doriți în pat? Ce nu vă place? Ce fantezii aveți?

Citește și: Cum menții relația pasională după căsătorie? 

Certurile vă apropie

E normal să te mai cerți uneori cu partenerul, dar trebuie să doriți să rezolvați problema, nu să dovediți că aveți dreptate. Nu trebuie să țipați unul la altul sau să vă jigniți, ci să comunicați ca doi adulți maturi.

Vă bucurați unul de succesul altuia

Când unul dintre parteneri are un job mai interesant sau câștigă mai mulți bani, pe celălalt nu ar trebui să îl deranjeze, ci să îl bucure succesul. Dacă apare o astfel de invidie în relația, e clar că aceasta nu este una sănătoasă, care va dura mult timp.

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Julia Pugachevsky)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.