7 rezoluții de Anul Nou pentru cupluri

O relație sănătoasă și fericită este un obiectiv pe care oricine și-l dorește, dar nimic nu se întâmplă fără puțin efort. Iar acest lucru e normal – fiecare partener gândește și simte diferit, are nevoi și dorințe diferite, deci trebuie ca amândoi să fiți mulțumiți în același timp.

Ce te-ar ajuta în acest sens? Simplu: câteva rezoluții simple pentru cupluri, la timp pentru Anul Nou!Fiți recunoscători pentru că vă aveți unul pe altul

Deseori uităm să fim recunoscători pentru lucrurile bune din viața noastră, iar dacă e vorba chiar de partenerul nostru, asta poate duce la deteriorarea relației. Oricine are defecte și absolut nimeni nu este perfect; de aceea, e nevoie să ne amintim mai des de calitățile partenerului și de toate gesturile frumoase pe care le face pentru noi.

Faceți schimbări în ceea ce privește limbajul

În orice cuplu pot apărea discuții sau certuri, dar important este cum sunt acestea gestionate. Deseori, problema poate fi rezolvată prin schimbarea perspectivei. De exemplu, în loc să spui „Ce-i asta? Iar ai lăsat dezordine în toată casa!”, spune-i „Atunci când vin obosită de la birou mă simt frustrată când văd atât de multă dezordine. Poți, te rog, să faci puțină ordine atunci când ajungi înaintea mea?”. După cum vezi, am înlocuit și tonul vocii, pentru că, nu uita, vorba dulce mult aduce!

Ascultați cu multă atenție

Indiferent ce discuție aveți, fie că este una banală, una importantă sau începutul unei certe, ascultă-ți întotdeuna cu atenție partenerul. Iată un exercițiu pe care îl puteți face: unul dintre voi vorbește liber câteva minute, în timp ce celălalt nu îl întrerupe. Apoi, ascultătorul face o mică recapitulare de genul „Înțeleg că te simți așa și așa atunci când fac asta… Și ți-ai dori să am un alt comportament în situația aceea”. La final, cealaltă persoană răspunde „Așa e, ai înțeles asta, dar mai era și situația cealaltă, care mă face să mă simt așa, iar pentru mine e chiar mai important decât restul lucrurilor.”

Discutați despre obiectivele pentru anul următor

Împărtășiți unul altuia obiectivele și visurile voastre, pentru a vă putea susține unul pe altul. Astfel, veți lucra în echipă, vă veți putea sfătui unul pe celălalt și veți evolua ca persoane, dar și împreună.

Învățați mai multe unul despre celălalt

De multe ori, comportamentele negative pe care le avem au apărut din cauza anumitor evenimente din trecut. Dacă nu ați făcut-o până acum, discutați despre copilăria voastră, despre obiceiurile familiei, despre modul în care interacționați cu colegii la școală etc. În felul acesta, veți înțelege mai bine de ce unul din voi se supără dintr-un motiv aparent banal sau de ce celălalt reacționează într-un anume fel în unele situații.

Lăsați telefoanele deoparte

Telefoanele și accesul la internet ne permit să fim întotdeuna conectați, dar acest lucru ne poate deteriora relațiile. Stabiliți acest obiectiv pentru noul an: lăsați deoparte telefoanele și fiți atenți unul la celălalt.

Planificați mai multe momente speciale

Nu trebuie să fie momente grandioase sau costisitoare, ci orice vă face fericiți. De exemplu, stabiliți să ieșiți la teatru o dată pe lună, să gătiți împreună o dată pe săptămână, să vă faceți masaj unul altuia de câteva ori pe lună sau lăsați telefoanele acasă și ieșiți la o plimbare.

Tu ce alte rezoluții pentru cupluri ai mai adăuga pe această listă?

 

Citește și: 5 moduri prin care te poți apropia mai mult de partenerul tău

Citește și: Terapia de cuplu. Cum funcționează și în ce situații ar trebui să o încerci

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.