6 motive pentru care NU merită să te cerți cu partenerul

În fiecare relație apar uneori certuri, dar unele dintre ele sunt absolut stupide și ar trebui evitate. Iată câteva motive din care nu merită să te cerți cu partenerul.

Niciun cuplu nu vrea să se certe, însă acest lucru este, uneori, inevitabil. Din păcate, există momente în care ne certăm cu partenerul din cele mai stupide motive.

6 motive pentru care NU merită să te cerți cu partenerul:

„Ba ți-am spus să faci asta!”

El susține că te-a rugat să duci gunoiul, tu susții că nu e adevărat. Tu ții minte foarte clar că i-ai spus că vrei să mergeți joi la film, el spune că nu v-ați făcut planuri. Aceste nimicuri pot duce la o ceartă în adevăratul sens al cuvântului, dar… de ce? Doar pentru că unul din voi a uitat ceva? Comunicarea este imperfectă, iar creierele noastre sunt, de asemenea, imperfecte. Sigur, ai tot dreptul să te superi dacă iubitul a uitat că trebuie să te ia de la aeroport (sau altceva important), însă în multe alte situații nu are rost să îți bați capul.

Citește și: Cum să eviți certurile în concediu 

Certurile legate de un membru al familiei care nu îți place

E imposibil să te înțelegi bine cu toate persoanele de pe planetă, deci de ce crezi că ai putea fii cea mai bună prietenă cu mătușa lui? Dacă o rudă de-a lui te-a jignit fără motiv, iar el nu ți-a luat apărarea, e normal să ai o discuție cu el, însă nu vă certați doar pentru că ție nu îți place o altă persoană.

Sunteți diferiți

Chiar dacă sunteți foarte compatibili, pot exista multe lucruri pe care nu le aveți în comun. Învățați să faceți compromisuri unul pentru celălalt, dar fără să vă scoateți ochii unul altuia pentru asta. Iar dacă partenerul nu vrea să meargă cu tine la biliard, du-te cu prietenele și lasă-l să stea în casă să citească.

Citește și: Cum depășiți certurile în cuplu

Scenarii ipotetice

Nu te certa cu partenerul tău pentru că s-ar culca cu o prietena de-a ta la 10 ani după ce ai murit într-un accident… sau orice altă situație asemănătoare ți-a venit ție în minte. Și nu vă certați pe nume de copii dacă nici măcar nu vă doriți un copil acum.

Hobby-uri care ție nu îți plac

Atâta timp cât hobby-ul partenerului nu este ilegal și nu te afectează pe tine cu nimic, lasă-l să se simtă bine!

Ce s-a întâmplat înainte să vă cunoașteți

Decât dacă a omorât pe cineva și l-a ascuns în curtea din spate, poate… Dar, serios vorbind, nu te poți supăra pe el că s-a culcat cu nu-știu-cine înainte să te fi cunoscut pe tine.

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Frank Kobola)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.