6 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te cupla cu un prieten

Tranziția de la prietenie la relație romantică poate fi magică și simplă, dar pentru cele mai multe dintre noi este plină de lipsă de încredere în sine și anxietate. Din fericire, există metode prin care poți face procesul mai simplu. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a te cupla cu un prieten.

Flirtează pentru a testa apele

Există întotdeuna posibilitatea ca prietenul tău să fie doar foarte prietenos cu tine, dar, pentru că tu ai alte sentimente pentru el, să îi înțelegi greșit intențiile. Înainte de a-ți deschide sufletul în fața lui, flirtează pentru a testa apele. Nu uita: pașii mici, dar siguri sunt cheia succesului! Astfel, vei afla dacă și el flirtează cu tine, dar e important să o facă doar cu tine, să nu fie acesta felul lui de-a fi.Aveți o prietenie potrivită pentru o relație?

Există o diferență foarte mare între prietenii adevărați și cei cu care doar te distrezi atunci când ieșiți în club. Înainte de a intra într-o relație, analizează prietenia, pentru a-ți da seama de calitatea ei. Te simți în siguranță cu această persoană? Poți fii tu însăți în preajma ei? Te susține întotdeuna?

Fii sinceră în legătură cu intențiile tale

De ce vrei să ai o relație cu acest prieten? Există atracție sexuală, dorințe romantice, vă înțelegeți bine? Sau doar îți dorești o relație, iar el e la îndemână?

Nu îți implica prietenii prea mult

… cel puțin la început. E normal să vrei să discuți cu cineva despre asta, dar alege o persoană care nu este un prieten comun. Aceștia ar putea fi interesați de posibila voastră relație, dar o legătură romantică este doar între două persoane.

Așteaptă-te la momente ciudate

Primul sărut, prima întâlnire sau prima partidă de sex pot fi foarte ciudate, tocmai pentru că sunteți obișnuiți să fiți doar prieteni. Însă puteți trece peste aceste momente dacă vorbiți deschis despre sentimentele voastre.

Acceptă că relația va deveni mai complicată

Totul va deveni mai complex din punct de vedere emoțional – iar asta e bine! Într-o relație, depindem de partenerii noștri mai mult decât depindem de prieteni. Va trebui să creați un altfel de angajament și interdependență.

 

Citește și: 5 mituri legate de prima întâlnire 

Citește și: Ce gen de iubiți ai la 20 de ani? 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Julia Pugachevsky)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.