6 dovezi ca relatia ta va dura

By  | 

Știi cum e – uneori, unele semne pe care le preiei din partea iubitului tău nu îți dau acel sentiment de siguranță. În schimb, alte momente îți spun cumva că da, el e sufletul tău pereche.

 

Ganditi la fel

Contrariile se atrag, spune o vorbă, însă asta nu înseamnă că nu puteţi gândi la fel, mai ales în ideea de a avea aceleaşi ţeluri. Nu trebuie să semănaţi în tot ceea ce faceţi, dar e bine să împărtăşiţi aceleaşi valori şi planuri de viitor – ideea pe termen lung e să vă îndreptaţi în aceeaşi direcţie, nu-i aşa?

 

Radeti impreuna. Mult!

Atunci când râzi, în organism se eliberează endorfine, adică acei hormoni responsabili cu starea de bine şi de fericire. Într-un chestionar publicat pe cosmopolitan.com în urmă cu câţiva ani, 79% dintre respondenţi au recunoscut că râzând împreună cu partenerul este unul dintre cele mai plăcute momente în doi. Aşadar, nu e de mirare că astfel relaţia voastră are şanse mai mari să dureze… pentru totdeauna.

 

Certati-va constructiv

Atâta timp cât nu se „lasă″ cu vorbe usturătoare şi nu vă „despărţiţi” după fiecare conflict, discuţiile în contradictoriu vă pot ajuta să vă cunoaşteţi mai bine şi pot fi benefice pentru îmbunătăţirea relaţiei de cuplu. Totuşi, reţine câteva reguli de care să ţii cont atunci când te contrazici cu partenerul: evită să îl judeci, nu fii ambiguă, nu-l lua pe ocolite, nu te justifica şi nu te scuza redundant şi nu ridica tonul. Străduieşte-te ca atunci când dezbateţi intens o problemă să îi şi găsiţi o rezolvare concretă.

 

Va doriti… sa mearga

E clar că nu există reţete pentru relaţii perfecte şi care să dureze până la adânci bătrâneţi -of!, dar este crucial ca ambii parteneri să îşi dorească să meargă mai departe unul cu altul. Odată ce ştii sigur acest lucru, identifică care sunt capitolele mai „şubrede‟ în cuplul vostru şi concentrează-te, alături de iubit, să lucraţi la rezolvarea lor. Şi nu, nu doar tu, ci e important să aveţi ambii contribuţii egale, pentru ca ulterior să nu vă stârniţi frustrări.

 

Sunteţi sinceri

Bine, nu ne referim la acel gen de deschidere în care vă enumeraţi unul altuia toţi iubiţii din trecut, ci la acea onestitate pe care este recomandat să o afişaţi reciproc pentru a vă bucura de o relaţie „curată″. Atunci când unul dintre voi trece printr-un moment greu în viaţă, este crucial ca celălalt să îi ofere sprijinul necondiţionat şi să îşi asculte cu adevărat partenerul.

 

Tacere cu sens

Cunoşti genul acela de tăcere în conversaţiile cu iubitul tău şi care nu e deloc stânjenitoare, ba din contră, îţi dă senzaţia că urmează să vă împărtăşiţi multe? Şi specialiştii spun că acest tip de momente nu trebuie să te panicheze, nefiind semnul unei crize în cuplu. O relaţie echilibrată presupune să vă păstraţi individualitatea şi să învăţaţi să fiţi generoşi reciproc, nu să deveniţi „2 în 1‟.

 

Scrie-ne într-un comentariu care sunt punctele forte ale relaţiei tale!

Comments

comments