4 motive să nu îți mai cauți „sufletul pereche”

Analizând relațiile prietenilor mei (dar și pe ale mele), am observat că atunci când ne referim la partenerul nostru ca fiind „sufletul pereche”, relația ajunge să se sfârșească mai repede decât ne-am dori. Ne-am obișnuit cu ideea unui suflet pereche, a unui cavaler fermecător pe un cal alb încă de când eram mici copii și ne erau citite basme sau vizionam filme Disney. Însă se întâmplă asta în viața reală? Trebuie să ne așteptăm la suflete pereche?

Iată de ce nu ar trebui să îl cauți pe „The One”:Ai putea să te concentrezi prea mult pe atracția fizică

Când oamenii vorbesc despre găsirea sufletului pereche, spun deseori că au simțit „ceva” imediat cum și-au cunoscut partenerul. Deși atracția fizică este importantă, nu ar trebui să ne bazăm pe aceasta. Specialiștii consideră că avem nevoie doar de 10 secunde pentru a decide dacă cineva ne atrage din punct de vedere sexual, dar știm că durează mult mai mult pentru a ne da seama dacă dorim să rămânem toată viața alături de o persoană.

Nu te poți baza pe „luna de miere”

Prima parte a relației este întotdeuna minunată și de obicei aici stabilim că partenerul este „sufletul pereche”. Totuși, între timp ajungem să îl cunoaștem mai bine pe acesta, iar realizarea că nu este de fapt partenerul potrivit pe termen lung e foarte dureroasă.

Nu poți prezice evoluția relației

Să susții că ți-ai găsit sufletul pereche implică că ți-ai imaginat deja evoluția relației până la adânci bătrâneți. Din păcate, lucrurile se pot schimba pe parcurs. Chiar și cele mai puternice relații pot întâmpina dificultăți pe parcurs. În cazul în care vă veți despărți, vei suferi mai tare decât dacă ai avea așteptări realiste.

Apare presiunea de a rămâne cu partenerul

Odată ce ai stabilit că acest bărbat este The One, vei face orice să îl păstrezi în viața ta – chiar dacă relația nu mai funcționează. Nu ar trebui să tragi de o relație doar pentru că te-ai convins singură că trebuie să rămâi cu cineva toată viața.

Tu ce crezi, ar trebui să ne căutăm sufletul pereche?

 

Citește și: Ce faci dacă te simți neglijată în relație? 

Citește și: Cum menții relația pasională după căsătorie? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.