De ce te feresti de o relatie serioasa?

Cand erai in liceu, credeai ca pe la 25 de ani vei avea o cariera in plina ascensiune si o relatie cu potential… de maritis. Dar te-ai trezit la un moment dat ca ai inceput sa eviti constant, chiar cu obstinatie, sa te intalnesti cu un tip care face parte din categoria Domnul Perfect. Daca si tu ai suferit aceasta schimbare radicala de perspectiva, atunci stai fara grija, ca nu esti singura…

In zilele noastre, din ce in ce mai multe femei lasa pe locul doi iubirea si casatoria! „In principiu, acest fenomen reflecta o schimbare benefica in ceea ce priveste prioritatile femeilor”, este de parere Susan Axtell, psiholog la o clinica din Los Angeles.

„Din ce in ce mai putine fete de 20 si ceva de ani considera ca vietile lor sunt goale in lipsa unei relatii pe termen lung.” Acest gol este umplut, in mai toate cazurile, de dorinta lor de a avansa la locul de munca. „In mod traditional, barbatii sunt cei care actioneaza conform principiului „sa-mi pun la punct cariera mai intai”, dar iata ca si femeile au adoptat mai nou acest sistem de gandire”, explica Susan.

Exista si un alt argument, mai putin „corect” fata de sexul frumos, care implica faptul ca fetelor a inceput sa le placa „sa se joace” un timp indelungat inainte de a ajunge la altar. „Din ce in ce mai multe femei considera ca este foarte important sa cunoasca si sa se cupleze cu mai multi barbati inainte de a avea o relatie serioasa”, sustine psihologul Patricia Covalt in cartea sa „What Smart Couples Know”.

„Site-urile de socializare le-au oferit ocazia de a face cunostinta cu si mai multi barbati decat in mod normal. A avea mai multe variante de alegere, dar si timp pentru a testa candidatul au devenit elemente cruciale in viata lor amoroasa.”

Multe fete au dezvoltat o mentalitate care poate fi definita cu ajutorul sintagmei „si daca…”. Sunt destul de ingrijorate de faptul ca ar putea pierde iubirea vietii lor daca se marita prea repede si, oricum, nu vor sa-si puna pirostriile prea devreme.

De altfel, expresia „am pe cineva” este invechita, iar relatiile de durata infiripate in timpul facultatii sau intre vecinii de camin sunt deja pe moarte! Numerosi studenti prefera sa nu se implice in relatii monogame pe durata studiilor pentru ca sunt constienti de faptul ca ar trebui „sa legalizeze” uniunea dupa absolvire, intr-un moment in care s-ar putea hotari sa se intoarca acasa sau sa accepte un job intr-un alt oras.

Totusi, psihologii te sfatuiesc sa nu dai cu piciorul unei relatii frumoase si de durata cu un tip, doar pentru ca tu consideri ca nu e momentul. Pana la urma, iubirea are metodele sale ciudate, chiar nostime, de a sfida logica!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.