De ce te căsătorești la 30+ ani

Multe femei se grăbesc să se căsătorească între 20 și 30 de ani. Iată de ce noi credem că ar trebui să mai aștepți.

Există foarte multe femei care împlinesc 30 de ani și sunt foarte deprimate că încă nu s-au căsătorit – mai mult, nici măcar nu au o relație serioasă! Deși multe persoane aleg să se căsătorească cât mai devreme, sunt destule motive pentru care ar trebui să mai aștepți.

De ce te căsătorești la 30+ ani:

Stabilitate financiară

Între 20 și 30 de ani, cele mai multe persoane termină o facultate, poate termină și un master, poate renunță la facultate și încep alta, apoi se angajează, apoi schimbă jobul, apoi schimbă din nou jobul, încercând să evolueze cât se poate pe plan profesional. În această perioadă au loc foarte multe schimbări în viața ta și, în general, tinerii nu prea știu ce vor de la viață. Abia pe la 30 de ani reușești să ai un job care îți convine, îți gestionezi mai bine banii și ești cu adevărat un „adult responsabil”. O situație financiară bună este importantă atunci când te căsătorești – mai ales dacă vrei să faci și cununie religioasă și petrecere, să cumperi o casă, să faci un copil.

Citește și: Ce să NU spui unei persoane care abia s-a căsătorit

Maturitate

Fiecare persoană este diferită și există mulți care sunt destul de maturi la 20 de ani, însă adevărul este că abia pe la 30 poți spune cu adevărat că te-ai maturizat. Acum știi cum e să locuiești singur, să ai anumite responsabilități, vezi viața altfel. Cum spuneam și mai sus, la 20+ ani au loc foarte multe schimbări în viața ta și te poți schimba extrem de mult de la un an la altul. Pentru a te căsători ai nevoie să fii suficient de matură.

Găsirea unui partener potrivit

Până îl vei cunoaște pe Făt Frumos vei săruta mulți broscoi. Foarte multe cupluri tinere sunt entuziasmate de ideea căsătoriei, însă peste 3-4 ani decid să se despartă pentru că au realizat că, de fapt, nu se înțeleg, nu sunt compatibili și vor lucruri diferite de la viață. Există persoane care și-au găsit dragoste vieții la 40 de ani, deci nu te grăbi să te căsătorești prea devreme, mai ales dacă nu ești 100% sigură.

Te-ai descoperit pe tine

Până la 30 de ani, ai trecut prin suficiente experiențe pentru a te descoperi pe tine. Acum știi mai bine ce vrei de la viață, de la tine, de la un partener. În schimb, la 20 de ani abia începi să afli mai multe despre tine.

Citește și: Cele mai comune motive de ceartă în cuplurile căsătorite

Poți crește un copil

Să fim serioși, câte persoane de 20+ ani sunt suficient de mature și responsabile să crească un copil? Să nu mai vorbim de cât costă să faci acest pas foarte important. Spuneam mai sus că fiecare persoană este diferită, însă, vorbind la modul general, la 20+ ani multe cupluri nu sunt pregătite să facă un copil. Iar în cazul în care îți dai seama că relația nu va merge nicăieri, șansele să divorțezi și să fii o mamă singură sunt mai mici – așa că rămâi toată viața cu un partener nepotrivit și ești nefericită.

Până la urmă, este decizia fiecărei persoane când și dacă se căsătorește. Presiunea din partea părinților sau a societății nu ar trebui să conteze. Ai o singură viață și ar trebui să o trăiești așa cum vrei. Dacă și tu ai ajuns la 30 de ani și ești deprimată că nu te-ai căsătorit încă, calmează-te, ai tot timpul din lume! Până atunci, concentrează-te pe dezvoltarea ta personală.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.