De ce se plictisesc femeile de sex?

Sexul este foarte important într-o relație, însă multe femei ajung să fie plictisite. Care poate fi cauza?

Dacă la începutul relației îți venea să sari pe iubitul tău cu orice ocazie, în ultimul timp ai observat cum cheful de sex a început să se diminueze. Pe de o parte, acest lucru nu te deranjează atât de mult, dat fiind că relația funcționează la fel de bine. Pe de altă parte, te simți puțin frustrată și nu înțelegi care e cauza și a cui este vina.

6 momente cand e normal sa ai un libido scazut

Pentru început, trebuie să înțelegi că nu este neapărat vina cuiva. Nu este ceva în neregulă cu tine, iar partenerul nu a devenit mai prost la pat. Deseori, femeile se plictisesc de sex pentru că încep să nu mai fie satisfăcute, chiar dacă actual sexual nu este în vreun fel schimbat. De fapt, aceasta este problema: nimic nou nu este adus în pat.

La fel cum te poți plictisi de consumarea aceluiași fel de mâncare zi de zi sau vizionarea aceleiași emisiuni de la TV, te poți plictisi și de sex, în special dacă acesta a ajuns o simplă rutină.

În acest caz, rezolvarea este destul de simplă: încercați poziții noi, cumpără-ți o lenjerie sexy și așteaptă-l îmbrăcată în ea atunci când iese de la duș, cumpără o jucărie sexuală, îndeplindește-ți fanteziile. Bineînțeles, acestea funcționează cel mai bine dacă le faci pur și simplu. Deși este recomandat să comunici deschis cu partenerul tău, se poate ca el să se simtă jignit dacă îi spui direct că te-ai plictisit de sexul cu el și vrei să încerci ceva nou.

Sexul fara obligatii: pro si contra

În alte cazuri, însă, femeile nu se simt satisfăcute pentru că nu știu exact ce își doresc și ce le place în dormitor. Iar dacă tu nu știi, nici partenerul nu știe. Încearcă să experimentezi mai mult, vizionează câteva filme pentru adulți pentru a afla ce te atrage și împărtășește noile descoperiri cu iubitul tău.

Din păcate, mai există o cauză pentru care femeile se pot plictisi de sex, iar de data aceasta este vorba de relația dintre ele și partener. Analizează-ți puțin relația și află dacă încă îți iubești cu adevărat iubitul sau ai ajuns să stai cu el doar din obișnuință și atașament. Dacă relația dintre voi s-a schimbat în felul acesta, este foarte posibil să te plictisești de sex.

De asemenea, este posibil să nu te mai simți atrasă de bărbatul de lângă tine. Încă îl iubești, mai mult ca la început, poate, dar el s-a schimbat, fizic sau psihic, astfel încât gândul că veți face sex nu te mai entuziasmează atât de mult. Dacă situația îți pare familiară, ar trebui să porți o discuție cu el, dar, din nou, ai grijă să nu se simtă jignit.

Nu în ultimul rând, femeile pot să se plictisească de sex pentru că le lipsește pofta de viață. Stresul de la job sau cel provocat de anumite probleme personale pot ruina viața sexuală a oricui. Mai multe despre acest subiect am scris AICI.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise