De ce se destramă relațiile?

Există un motiv anume pentru care atât de multe relații se destramă sau fiecare cuplu este diferit? Eli Finkel, profesor universitar specializat în psihologie socială, consideră că motivul este comun tuturor.

Într-un interviu recent, Finkel a vorbit despre eșecul relațiilor moderne. El a explicat că motivul principal pentru care relațiile se sfârșesc atât de repede îl reprezintă așteptările prea mari și dorința de a avea un partener perfect.De exemplu, în loc să ne mulțumim că partenerul ne oferă o mână de ajutor, vrem să facă totul în locul nostru. Cu alte cuvinte, cerem prea mult de la partener. Ne așteptăm ca acesta să ne iubească pentru ce suntem, să ne „ajute să creștem”, să ne facă să ne simțim sexy, amuzante, inteligente și dorite – totul în același timp. Acest lucru pune presiune pe relație, iar în final reușim chiar să o distrugem.

Citește și: Ai așteptări prea mari de la relații? 

Finkel crede că nu ar trebui să ne bazăm doar pe partenerul nostru pentru asta, pentru că și familai sau prietenii ne pot ajuta în acest sens.

Întrebarea nu e dacă ceri prea mult, ci dacă ceri cantitatea corespunzătoare având în vedere natura relației în acest moment”, spune Finkel.

Astfel, ar trebui să acceptăm că unele dintre așteptările noastre sunt prea mari. Pentru a evita o dezamăgire (finalul unei relații care altfel ar fi solidă), nu trebuie să punem atât de multă presiune asupra partenerului. Fiecare dintre noi ar trebui să se analizeze sincer, pentru a-și putea ajusta așteptările astfel încât acestea să fie realiste.

 

*articol preluat din Harper’s Bazaar (autor: Paisley Gilmour)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.