De ce nu vor barbatii sa foloseasca prezervativ?

Ah, prezervativele. Obiectiv vorbind, cea mai bună invenție de la antibiotice încoace, dar nu toată lumea le folosește. Iar un nou studiu – mic, ce-i drept – ne dezvăluie încă un motiv pentru care bărbații ar fi mai puțin inclinați la a folosi prezervativ în timpul sexului: gradul de atractivitate al partenerei. 

Un grup de cercetători de la Universitatea Southampton și Universitatea Bristol au chestionat 51 de bărbați heterosexuali, cu vârsta între 18 și 69 de ani. Le-au fost arătate imagini cu 20 de femei diferite și au fost rugați să le ordoneze pornind de la factorul estetic. Au mai fost întrebați cât de predispuși ar fi să se culce cu ele dacă ar fi singuri și dacă ar folosi prezervativ. În plus, au fost rugați să spună care cred că ar fi șansele ca respectivele femei să aibă o boală cu transmitere sexuală și câți bărbați, după părerea lor (dintr-o 100) ar face sex fără prezervativ într-o situație similară.Vor fi lansate prezervative in 56 de marimi

Frumusețea, mai importantă decât protecția?

Deși studiul a fost de o anvergură redusă, rezultatele au fost cel puțin surprinzătoare. Autorul principal al studiului, Anastasia Eleftheriou, explică: ”Bărbații sunt mai predispuși la a renunța la prezervativ dacă fac sex cu o femeie atractivă… chiar dacă, în același timp, cred că cu cât e mai atrăgătoare o femeie, cu atât mai mari sunt șansele ca aceasta să aibă o boală cu transmitere sexuală. Bărbații chestionați de noi au mărturisit că sunt mai mari șansele să folosească prezervativ dacă fac sex cu o femeie mai puțin atrăgătoare.”

Ce cred barbatii cu adevarat despre prezervative

Cum se explică o asemenea abordare absolut nebunească? Co-autorul studiului, Roger Ingham, crede că există două posibile explicații: ”Bărbații vor să se reproducă cu femei cât mai atrăgătoare.” Mai mult decât atât, acesta crede că bărbații, mai ales cei tineri, consideră actul de a se culca cu o femeie frumoasă ca pe o victorie de statut, și sunt predispuși la a-și asuma mai multe riscuri pentru asta.

Gafe de prezervativ

Merită să te îngrijorezi?

Având în vedere că eșantionul de bărbați chestionați este foarte mic, acest studiu ar trebui luat cu un dram de sare. Autorii studiului au ținut să menționeze că bărbații au fost chestionați în prezența unei femei cercetător, pentru că în trecut s-a dovedit că sexul interlocutorului influențează sinceritatea în răspunsuri. Atât Eleftheriou, cât și Ingham speră să folosească informațiile obținute pentru a ajuta la realizarea unei mai bune programe de educație sexuală. Lucru care, până la urmă, având în vedere informațiile pe care tocmai ni le-au furnizat, ar fi de mare ajutor.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.