De ce nu poti avea orgasm?

Pentru unele femei, să ajungă la orgasm e ca și cum s-ar chinui să rezolve o problemă grea de matematică.

COSMO îți explică care ar putea fi motivele pentru care nu poți avea orgasm.

Cele 4 tipuri de orgasm și cum să le atingi

Folosești anumite medicamente. Unele medicamente, cum ar fi cele folosite pentru a trata anxietatea, depresia și alte boli, pot diminua hormonii sexuali din organism, iar din acest motiv nu poți avea orgasme puternice sau nu poți ajunge deloc în acel punct. Ar trebui să discuți despre asta cu doctorul tău pentru a-ți prescrie alte medicamente.

Nu faci decât sex vaginal. Cam jumătate din femei pot ajunge la orgasm doar prin penetrare, deci nu e ceva atât de anormal. Încearcă să îți stimulezi și clitorisul.

7 moduri de a avea orgasm fără penetrare

Nu ai parte de destul preludiu. Femeile se excită mai greu decât bărbații, deci au nevoie de preludiu. Roagă-ți partenerul să nu trecă din prima la penetrare. Sexul oral, de exemplu, poate îmbunătăți foarte mult situația.

Ești prea stresată. Multe femei nu se pot bucura de sex pentru că se gândesc la boli cu transmitere sexuală, la o sarcină nedorită, la posibilitatea ca partenerul să nu fie fidel sau la tot felul de alte probleme. Din acest motiv, poate fi foarte greu să te bucuri de sex. Încearcă să te relaxezi, nu doar în timpul sexului, ci în general.

E vreodată ok să mimezi orgasmul?

Pui presiune pe tine pentru a avea orgasm. În loc să te bucuri de experiență te gândești doar la atingerea orgasmului? Te simți jenată că încă nu ai avut orgasm? În acest fel, creezi un cerc vicios. Nu îți mai bate capul cu asta, bucură-te de plăcere, iar orgasmul va veni.

Există o problemă fizică sau psihică pe care trebuie să o rezolvi. Fă o vizită mediciul ginecolog pentru a afla dacă totul este în regulă cu organismul tău.

 

*articol preluat din Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise