De ce nu dureaza iubirile "la indigo"?

Cand vine vorba de-ale amorului, Leonardo Di Caprio stie clar ce vrea: o blonda inalta, supla, cu pielea aurie si ochi senini ca cerul verii. Adica o Gisele Bundchen, o Bar Refaeli sau, mai nou, o reprezentanta a aceluiasi tipar de frumusete – Blake Lively.

Toate bune si frumoase (la propriu, chiar), numai ca Leo s-a pricopsit cu doua relatii esuate, urmand acelasi vechi traseu cu Blake, fara sa se intrebe care sunt de fapt „fisurile” legaturilor sale de iubire.

Nu stim daca vinovata de alegerile lui repetate se face Gisele Budchen, cea cu care a inceput „jocul iubirii”, sau daca asa percepe actorul frumusetea feminina. In orice caz, specialistii in relatii spun ca nu e in regula si iti ofera argumente solide din care ai ce invata.

Nu cauta acolo unde nu e

E normal sa ai o preferinta pentru un anumit tip de barbat, si nu spunem ca asta e gresit. Problemele apar atunci cand acest tip se dovedeste a fi nepotrivit pentru tine si, cu toate astea, continui sa-l cauti in toti barbatii pe care-i intalnesti, fara sa fii neaparat constienta de alegerea pe care o faci.

Oamenii de stiinta britanici au studiat indeaproape fenomenul si sustin ca e posibil ca de vina sa fie o experienta neplacuta din trecut cu un reprezentant al „tiparului”.

Astfel, daca ai avut o relatie „furtunoasa” cu brunetul acela inalt care intr-o zi a plecat fara sa-si motiveze decizia, vei fi tentata sa-l cauti in alti barbati cu aceleasi caracteristici, in incercarea de a-ti repara greselile.

Gandeste-te la relatia actuala si noteaza-ti pe hartie motivele pentru care l-ai ales pe el – daca pe parcurs ai senzatia unui deja-vu, inseamna ca tocmai s-a tras un semnal de alarma.

Scapa de obsesia „ambalajului”

Doar pentru ca iti plac ochii verzi, nu inseamna ca toti barbatii care-i poseda sunt numai lapte si miere. In plus, a-ti alege partenerul de viata dupa criterii fizice e o metoda superficiala si ineficienta, dupa cum poate ti-ai dat seama.

Acestea fiind zise, da o sansa tipilor cu care „rezonezi” sincer si nu-ti mai forta norocul cu cei care, desi nu te conving din punct de vedere emotional, corespund tuturor „pretentiilor” fizice pe care le ai adanc intiparite in minte.

De exemplu, ce spui de „romantic si spiritual”, in loc de „zambet imaculat si freza intr-o parte”? Desigur, daca le are pe toate… ma inclin!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.