De ce ne temem de relații serioase sau căsătorie?

Multe persoane au impresia că doar bărbații se tem de relații serioase și căsătorie, însă există și foarte multe femei care aceste angajamente. Această teamă are chiar și un nume: gamofobie.

Uneori, persoanele care suferă de gamofobie nici măcar nu își dau seama de asta. Când ești singură, vrei să ai o relație, cauți un partener potrivit, cunoști unul, dar, când lucrurile încep să devină serioase, te panichezi. Apar apoi tot felul de scuze: de fapt, nu este cel mai potrivit pentru tine, parcă nu îți place așa mult cum credeai, poate că doar ți s-a părut că îl iubești… Și o iei de la capăt.

Citește și: 11 bărbați mărturisesc ce ar fi vrut să știe înainte de căsătorie

Din ce cauze apare teama de relații serioase și căsătorie?

Iată cele mai comune motive:

Cele mai multe persoane au impresia că își vor pierde libertatea. „Eu” va dispărea și va exista doar „noi”, nu vei mai putea face ce ai chef, când ai chef, vei avea mai puțin timp liber etc. Acest mod de gândire apare atunci când observi că cei din jurul tău încep să iasă mai des, pentru că preferă să își petreacă timpul cu partenerul.

Adevărul este că atunci când îți găsești perechea vei dori să stai cu el, nu te va obliga nimeni. Astfel, nu vei pierde nimic, ci doar vei câștiga multe.

Citește și: De ce nu vrea o relație serioasă?

Alte persoane cred că își vor pierde spațiul intim. Te trezești cu cineva, iei micul dejun cu cineva, pleci spre muncă cu această persoană, te întorci acasă la ea, e mereu acolo. Dar de ce ar fi asta ceva rău? Cât timp te simți bine cu o persoană, ar trebui să îți facă plăcere să petreci timpul cu ea. În plus, dacă simți nevoie să petreci timp și singură, partenerul ar trebui să înțeleagă și să nu stea pe capul tău.

De asemenea, mai există și teama că pierzi ceva. Sunt milioane de alți oameni în lume, dar nu vei mai săruta pe nimeni de acum înainte, nu vei mai face sex cu nimeni! Această teamă apare mai ales la persoanele care se află într-o relație de lungă durată, relație care a început când erau foarte tinere. „Dacă există ceva mai bun?”, se gândesc acestea.

Cât timp tu și partenerul vă iubiți și vă înțelegeți foarte bine, nu vei simți niciodată că pierzi ceva. În plus, cine zice că nu veți mai putea atinge alte persoane vreodată? Există multe cupluri care au relații deschise, fac swinging sau threesome-uri.

Problema cu gamofobia este că te împiedică să ai o relație fericită. Încearcă să te relaxezi și să nu te mai gândești la viitor. Dacă te afli într-o relație care merge bine, bucură-te de prezent!

Citește și: Prieteni cu beneficii: 6 reguli pentru o relație reușită 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.