De ce n-ar trebui să fii geloasă pe fosta lui iubită

De fapt, fata asta ar putea fi cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat, spune colaboratoare noastră, Emma Markezic. Și o poate demonstra.

Știi cuvintele acelea care te obligă să-ți imaginezi lucruri neplăcute? „Umed” e unul dintre ele. „Flasc” e altul. Nu mă omor nici după „scurgere”. Dar cel mai șocant — capabil să-ți facă părul măciucă doar auzindu-l întâmplător — este numele fetei pe care el a ținut-o de mână înaintea ta. E absolut normal, desigur. Nu contează dacă e mai de succes decât tine, dacă e blondă sau brunetă, dacă locuiește peste stradă sau peste hotare.E pur și simplu ceva neplăcut la noțiunea de… fosta. Sunt surprinsă că nu a făcut nimeni până acum un film horror care să o aibă ca protagonistă. Am avut The Exorcist, The Omen, The Swarm, The Thing, The Ring, dar nimeni nu i-a dedicat câteva ore acelei „entități” înfricoșătoare care ne suflă-n ceafă zi de zi. Spune-mi că nu ți se pare horror ideea ca o fostă de calibrul lui Emily Ratajkowsky, cu care nu ai putea niciodată concura, să „împartă” un cățel cu actualul tău iubit.

Dar fii atentă…

De fapt îi ești datoare acestei fete. Dacă nu ar fi fost ea, probabil nici nu l-ai fi găsit atrăgător. E un subiect abia recent studiat în amănunt, dar nu mai încape nicio îndoială că vei fi mai tentată să alegi un partener care a fost deja ales de altcineva pentru „împerechere”. E un fel de „Vreau ce a comandat ea”, dar în lumea datingului. Nu prea ai de ales, e un fenomen biologic. Peștii, păsările, oamenii — cu toții o facem.

Creierul îți spune că o persoană care a avut o relație serioasă a fost deja testată și aprobată de altcineva. Nu riști să investești timp și energie în relația cu el, pentru ca după trei luni să afli că nu poate iubi nimic în afara propriei persoane și poate a jocului Nintendo Switch. Pentru că cineva ți-a luat-o înainte și l-a „verificat”. Ești în siguranță!

Are sens dacă te gândești bine…

De ce îi iubim nebunește pe Chris Hemsworth și Ansel Elgort? Pentru că toată lumea îi iubește. Alte studii au arătat că și lungimea relației contează. A fost cu cineva timp de trei ani sau trei luni? Cu cât a fost mai lungă relația lui anterioară, cu atât mai bine. Și cu cât a avut mai multe relații de lungă durată, cu atât mai atrasă vei fi de el. Dacă te gândești bine, creierul tău e genial în povestea asta. Un bărbat care are în istoric angajamentul față de o relație e alegerea perfectă atunci când îți dorești să construiești ceva durabil.

Reușitele predecesorilor tăi merită menționate. Unde ar fi Kate Middleton fără prințesa Diana? Cât despre Blake Lively, ar mai fi ea măritată cu Ryan Reynolds dacă Scarlett Johansson nu i-ar fi pus verigheta pe deget înainte? Nu contează cine a fost înaintea ta, contează că au fost. Iar acesta este momentul tău de glorie. Așadar, înainte să blestemi zeii de fiecare dată când îi auzi numele, mai bine mulțumește-le. Practic, ea e un document semnat care atestă buna funcționare a „bunului” și oferă pe deasupra și garanție. Cum ai putea să-i porți pică?

Foto: Nick Onken. Traducere și adaptare: Teodora Tîrcă

Citeşte şi: Semne ca nu a terminat-o cu fosta

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.