De ce mi-am inselat sotul?

3 femei dezvăluie motivele care le-au făcut să își înșele soții.

Prima întrebare care apare atunci când cineva înșală este „De ce?” Un studiu al Universității Guelph din Ontario, Canada, a încercat să răspundă la această întrebare și a descoperit că motivul din spatele infidelității este diferit în funcție de sex. În cazul bărbaților, este vorba de sex, iar în cazul femeilor este vorba de nivelul satisfacției din relație. Dacă o femeie este nefericită în căsnicia sa, șansele să înșele sunt du 2,6 mai mari.

Cum să NU te răzbuni pe tipul care te-a înșelat

Indiferent de motiv, un lucru este clar: infidelitatea este devastatoare și, de multe ori, aduce în prim-plan probleme ce existau de mult timp într-o relație.

Citește în continuare pentru a descoperi care au fost motivele pentru care 3 femei și-au înșelat soțul și ce au învățat din această experiență:

Soțul meu era abuziv. Aveam nevoie de confort.

„Din ziua în care m-am căsătorit am realizat că a fost o greșeală”, spune Elizabeth*, în vârstă de 50 de ani. Soțul meu era abuziv, voia să dețină mereu controlul, se aștepta să renunț la job pentru a avea grijă de gospodărie.” La un an după ce s-a căsătorit, a început să aibă o relație cu un coleg de muncă. „Nu îmi făceam iluzii că sunt îndrăgostită, dar experiența mi-a deschis ochii. Am aflat că pot găsi persoane care să mă facă să mă simt bine cu mine însămi, să mă facă să râd, să mă respecte pentru ceea ce sunt.”

Cum reacționezi când ai fost înșelată?

„Aventura mea m-a ajutat să mă cunosc mai bine și mi-a dovedit că pot duce o viață bună fără soțul meu. De asemenea, mi-a dat curajul să divorțez. După 25 de ani, sunt căsătorită cu un om minunat. Ne facem fericiți unul pe celălalt și niciodată nu încercăm să ne schimbăm unul pe celălalt.”

Te afli în această situație? O relație exraconjugală nu este cel mai bun mod de a face față unei relații abuzive. Apelează la un prieten de încredere, la un membru al familiei sau la un terapeut.

M-am răzgândit în legătură cu a avea copii, iar eu și soțul meu ne-am îndepărtat unul de celălalt.

Când Vanessa*, în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit, atât ea, cât și soțul său abia așteptau să facă un copil. După aceea, însă, ea a dorit să se concentreze mai mult asupra carierei sale, iar copiii parcă nu mai puteau face parte din peisaj. Soțul său a fost foarte rănit de acest lucru și a început să o îndepărteze constant.

„Ne certam foarte des și nu făceam decât să ne rănim unul pe celălalt. Într-o noapte, am văzut că încerca să își dea jos rpezervativul pe furiș pentru ca eu să rămân însărcinată, iar din acel moment viața noastră sexuală s-a terminat”. Lipsa intimității sexuale a înpins-o să aibă o aventură ce a durat un an și care s-a terminat când soțul ei a prins-o în fapt. Cei doi au mers la terapie de cuplu, dar s-au dus la psiholog și separat, iar în final au reușit să își salveze căsnicia.

„Cea mai mare lecție pe care am învățat-o a fost că dacă o căsnicie nu funcționează, soțul este doar 50% de vină, restul ești tu.”

Cine sunt cei mai predispuși oameni să înșele

Te afli în această situație? Comunicarea dintre parteneri este foarte importantă. Chiar dacă nu mai faceți sex, din diverse motive, este important să păstrați o comunicare deschisă și sinceră, pentru ca unul dintre voi să nu vrea să înșele.

Eram plictisită și nefericită.

La 35 de ani, Barbara părea că duce o viață de vis: avea o casă frumoasă, un soț iubitor și doi copii minunați – dar era nefericită. „Soțul meu era un bărbat grozav, dar eram incredibil de plictisită. Într-o călătorie de afaceri, ea l-a cunoscut pe Bob și între ei a apărut imediat o atracție puternică. „M-am îndrăgostit instant și mi-am părăsit soțul și orașul pentru a mă muta la Bob, în Australia. Am devenit puternică și independentă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani, iar acum eu și Bob suntem căsătoriți, avem 5 copii împreună și 10 nepoți.”

Te afli în această situație? Aceasta este o poveste cu final fericit, dar nu este întotdeauna cazul. Dacă te confrunți cu plictiseala, ar trebui în primul rând să comunici mai mult cu partenerul, să încercați să vă condimentați relația.
*numele femeilor au fost schimbate

 

articol preluat din Cosmopolitan US

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise