De ce insala femeile?

Dacă te tentează din ce în ce mai tare să… calci pe bec, află că nu ești singura. Uite care sunt motivele și ce poți face pentru a sta la locul tău!

Cele mai noi studii arată că cel puțin 15% dintre femeile de până în 35 de ani nu sunt fidele partenerilor lor, iar acesta este doar vârful aisbergului… “Multe fete, respondente în anumite studii realizate față-n față, preferă să nu spună adevărul când vine vorba de a recunoaște că și-au înșelat iubiții sau soții, așa că, cel mai probabil, procentajul real este de trei ori mai mare”, spune David Atkins, psiholog doctorand.

Cu siguranță există ceva care determină o asemenea explozie a “pasiunii” femeii, și cei mai mulți sociologi înclină să creadă că este vorba de o schimbare radicală a percepției noastre asupra vieții sexuale. “Femeile se consideră îndreptățite să aibă parte de cât mai multă plăcere, de aceea nu mai este un tabu să caute în afara relației ceea ce partenerul nu le oferă”, ne dezvăluie Gary Neuman, autor al cărții The Truth about Cheating. O grămadă de vedete își înșală bărbații (remember Madonna?), și din ce în ce mai multe site-uri dedicate femeilor își încurajează cititoarele să le pună coarne iubiților. Ce să mai spunem de fenomenul “starter marriage” care ia amploare pe zi ce trece? Starter marriage se referă la căsătoriile de “încercare”, cu o durată care variază de la câteva zile (Britney Spears) la maximum cinci ani. Păi, în acest caz, ne putem aștepta ca mai devreme sau mai târziu, monogamia să devină o fosilă, și nu numai la Hollywood…

Infidelitatea pe internet

Dar această “licență nescrisă”, care ne permite mai nou să înșelăm fără nici o remușcare, ne dezvăluie o întreagă lume de tentații! Astăzi, femeile sunt la fel de tari ca și bărbații când vine vorba de mediul profesional, dar asta înseamnă și că petrec din ce în ce mai mult timp la birou și pe drum, fiind mai tot timpul înconjurate de tentații care variază de la “soțul” de la serviciu până la tipul bun de la bar. “Călătoriile de afaceri și faptul că nu petrec mult timp cu iubiții lor sunt factori care le împing pe fete să înșele”, este de părere Atkins. Chiar și acasă poți păstra contactul cu toți cunoscuții prin intermediul internetului. Tipul ăla care ți-a scăpat printre degete?! Se află la o distanță foarte mică de… degetele tale. Iar tehnologia nu te ajută doar să-ți pui la punct escapade, ci să le și ascunzi. Îi trimiți iubitului “oficial” un mesaj ca: ”Mult de lucru! Te pup!”.

Totuși, nu doar posibilitatea de a înșela le face pe fete să se gândească la cum ar fi dacă… Mentalitatea societății materialiste în care trăim mai pune și ea paie pe foc pentru că, până la urmă, dacă ne obișnuim să jinduim după ultimul model de geantă Vuitton, de ce nu am vrea să facem un “upgrade” relației noastre sentimentale?! Și dacă mai punem la socoteală și faptul că numărul băieților care termină o facultate scade pe zi ce trece, iar în tabăra cealaltă, a sexului slab, procentele urcă amețitor, atunci ajungem la concluzia că ne mulțumim cu bărbați mai puțin instruiți ca noi… „Studiile arată că riscul să-ți înșeli iubitul este mai mare dacă ești convinsă că meriți ceva mai bun”, susține Gary Lewandowski, psiholog doctorand. Iar faptul că ai crescut într-o societate a „lipelilor” se adaugă la nevoia ta de noutate. „Poate că ai o viață foarte plină ca fată singură și te gândești că totul se va calma în momentul în care îl vei descoperi pe El, dar este foarte greu să fii loială chiar și unui super-tip, pentru că tu te-ai obișnuit cu varitate și cu o lipsă totală de restricții”, explică Atkins.

5 adevaruri surprinzatoare despre infidelitate

Cu toate acestea, există speranță pentru supraviețuirea iubirii de lungă durată. Cercetările au arătat că dacă faci eforturi să descoperi tot timpul noi activități în care să-l implici pe iubitul tău, nu vei mai simți tentația la fel de puternică. „Orice preocupare care vă încurajează să vă petreceți timpul și să învățați împreună, ca un curs de degustări de vin, de exemplu, vă va menține relația pe linia de plutire”, este de părere Lewandowski. Un alt ingredient al unei relații durabile este să te asiguri că petreceți cât mai mult timp împreună în pat. Cu cât faceți mai mult sex, cu atât mai mult vei avea nevoie s-o faci mai mult… numai cu iubitul tău.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.