De ce este important sa ierti intr-o relatie

A-ţi ierta partenerul nu este mereu atât de simplu cum pare; nu ajunge să îi spui „e ok, te iert” pentru ca relaţia să revină pe drumul cel bun. În funcţie de gravitatea faptei, iertarea vine mai uşor sau mai greu, dar este necesară dacă vrei ca relaţia să redevină una sănătoasă în care amândoi să vă simţiti bine.

Atunci când cineva ne greşeşte, putem fi supărate pentru două zile (dacă ne-a scăpat din greşeală telefonul pe jos, iar ecranul s-a spart) sau putem fi triste, nervoase, suspicioase şi să suferim câteva luni bune (dacă ne-a înşelat, de exemplu). Fiecare persoană are anumite limite: uneori putem ierta, alteori nu.

10 semne ca ti-ai gasit sufletul pereche

Problema este că multe dintre noi îi spunem partenerului că l-am iertat, ne minţim singure că am făcut acest lucru, dar sentimentele negative încă ne încearcă. Poate că încă nu suntem pregătite să trecem peste, poate că nu am înţeles motivele pentru care persoana respectivă a greşit faţă de noi sau poate că pur şi simplu de fapt nici nu vrem să iertăm.

Iată de ce este atât de important să ierţi cu adevărat atunci când partenerul ţi-a greşit:

În primul rând, când treci peste anumite obstacole într-o relaţie, aceasta va deveni mai puternică, iar partenerii vor ajunge să se cunoască mai bine unul pe celălalt. O relaţie sănătoasă nu înseamnă o relaţie perfectă, fără certuri, ci una în care partenerii au învăţat cum să comunice, ştiu care sunt nevoile şi dorinţele fiecăruia şi cunosc limitele persoanei de lângă ei. 

5 mituri false despre relatii

Însă iertarea are beneficii şi pentru tine. După ce ierţi cu adevărat o persoană, te vei simţi mai bine cu tine însăţi, vei fi mai puţin stresată, stima de sine va creşte, vei înlătura anxietatea şi, mai mult, îţi vei îmbunătăţi sănătatea inimii, vei avea un sistem imunitar mai bun şi îţi va scădea tensiunea arterială.

După cum vezi, iertarea este bună nu doar pentru relaţia ta, ci şi pentru tine însăţi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.